KotiUncategorizedSuihkuta tätä mansikoihin ja ympäröivään maaperään. Etanat välttävät sitä

Suihkuta tätä mansikoihin ja ympäröivään maaperään. Etanat välttävät sitä

Etanat ja etanat ovat kutsumattomia vieraita puutarhoissamme, ja ne syövät kaikkea versoista ja lehdistä kukkiin ja hedelmiin. Mansikat ovatkin erityisen alttiita etanatartunnoille, koska ne reagoivat niihin maullaan ja vähäisellä kasvullaan. Näin toimit, jos etanat syövät mansikoita puutarhassa (lähde: )

Etanatartunnan oireet näkyvät paljain silmin, erityisesti lehdissä, joissa on pureskeltuja reikiä, ja nakerrettuja hedelmiä. Tällaiset hedelmät eivät sovellu syötäväksi, myytäväksi tai ruoanlaittoon. Etanoista eroon pääsemiseksi on kuitenkin monia kotitekoisia ja tehokkaita korjaustoimenpiteitä, joita voit valmistaa itse.

Miten päästä eroon mansikan etanoista?

Ihanteellinen ajatus olisi etanapyydys, jolla ne voidaan kerätä yhteen paikkaan. Valmista vain pala hedelmää tai vihannesta, kuten omenaa, punajuurta tai porkkanaa, jotka ovat herkkua näille tuholaisille. Jos ansa toimii, poista etanat yksinkertaisesti sadosta.

Olut on erinomainen syötti etanoille, jotka pitävät humalan tuoksusta. Voit siis haudata maahan avoimen tölkin tai pullon tällaista juomaa ja odottaa, että houkutellut etanat putoavat siihen.

Tuhkasta, sahanpurusta, munankuorista tai männynneulasista tehty pato pysäyttää ja suojaa mansikkasatoa myös etanoilta. Levitä valitsemasi tuote tai luo kumpuja kuivikkeen ympärille esteettömäksi alueeksi.

Muita etanoiden torjuntakeinoja

Etanoista eroon pääsemiseksi kannattaa käyttää kotikonsteja, kuten kahvia. Päivittäinen annos kofeiinia auttaa paitsi herättämään etanat tehokkaasti, mutta kun se sekoitetaan veteen suhteessa 1:4, se huuhtoo tunkeilijat nopeasti pois mansikkapensaista. Kaada seos yksinkertaisesti suihkepulloon ja suihkuta sitä runsaasti marjojen lehdille.

Limamatoja karkottaa myös diatomimulta, joka on yksisoluisten levien kuorista valmistettu jauhe. Ripottele pieni määrä mansikoille tai tee suihke lisäämällä 1/3 kupillista diatomiinimultaa 1 litraan vettä. On tärkeää käyttää tätä menetelmää vain kerran kuukaudessa, aamulla tai illalla.

Kotitekoinen mansikkalanta

Sekoita 1 kupillinen hapanmaitoa, 1 ruokalusikallinen humusta (hoitoaine) ja 1 ruokalusikallinen lantaa ja laimenna seos sitten 1 kupillisella vettä. Säilytä lannoitetta lämpimässä, kuivassa paikassa 3 viikkoa ja muista sekoittaa päivittäin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten