KotiMielenkiintoinenIhmiset tajuavat vasta nyt, mitä jääkaapin numerot tarkoittavat, ei lämpötila

Ihmiset tajuavat vasta nyt, mitä jääkaapin numerot tarkoittavat, ei lämpötila

Jääkaapin Sisäinen Säätönuppi: Ymmärrä Sen Toiminta

Jääkaapin sisäinen säätönuppi toimii aivan eri tavalla kuin useimmat ihmiset luulevat, ja tämä voi johtaa ruokasi pilaantumiseen.

Säätönupin Merkitys

Tämä on elintärkeä kodinkone jokaisessa keittiössä, mutta vuosikymmenten ajan ihmiset ovat käyttäneet jääkaappeja elintärkeiden tuotteiden, kuten maidon, tuoreen lihan ja vihannesten säilyttämiseen, tajuamatta, että he saattavat säätää jääkaapin väärin.

Kodinkoneissa, olipa kyseessä sitten integroitu jääkaappipakastin tai erillinen jääkaappi, on sisällä pieni valkoinen säätönuppi, joka sijaitsee yleensä oikeassa yläkulmassa oven saranan vieressä ja jota käytetään lämpötilan säätämiseen.

Lämpötilan Säätö

Mutta tämä ei ole niin yksinkertaista. Itse asiassa, vaikka asteikon muuttaminen vaikuttaakin siihen, kuinka kylmä jääkaappi on, numerot eivät varsinaisesti viittaa Celsius-asteisiin. Numerot säätönupissa tarkoittavat, kuinka voimakas jääkaapin jäähdytysasetukset ovat. Korkeammat numerot tarkoittavat kylmempää, ei pienempiä numeroita.

Tämän virheen vuoksi ruokasi voi pilaantua nopeammin.

Säätönupin Käyttö

Mitä korkeampi numero, sitä kylmempi jääkaappi on. Numerot lämpötila-asteikolla osoittavat jäähdytysaineen tehoa. Korkeampi numero tarkoittaa, että jääkaappi ylläpitää kylmempää lämpötilaa. Jos asetus on 5, jääkaappi on kylmin mahdollinen.

Jotkut ihmiset saattavat erehdyksessä luulla, että 1 viittaa 1C:hen ja siksi se olisi kylmempää, mutta tämä ei päde useimpiin markkinoilla oleviin malleihin.

Tämä voi tarkoittaa, että ruokasi pilaantuu nopeammin, jos et aseta oikeaa lämpötilaa, tai tämä voi johtaa jään kertymiseen jääkaapin takaosaan, jos asetat lämpötilan liian matalaksi.

On muutamia harhaanjohtavia jääkaappimalleja, jotka itse asiassa käyttävät Celsius-asteita.

Käytännön Vinkki Säätönupin Tarkistamiseen

On kuitenkin kätevä niksi, jolla voit selvittää, miten jääkaappisi toimii:

  1. Käännä nuppia kumpaan tahansa suuntaan, kunnes kompressori (musta moottori takana) käynnistyy tai sammuu.
  2. Jos kompressori on jo käynnissä (yleensä kuulet humisevan äänen), ja käännät nuppia korkeammalle asetukselle ja se sammuu (kuuluu napsahdus ja pieni tärinä), lisäät lämpötilaa. Se sammuu, koska se on jo liian kylmä.
  3. Periaatteessa, jos kompressori käynnistyy, se muuttuu kylmemmäksi, ja jos se sammuu, se lämpenee.
Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten