Niko Ahlqvist

Niko Ahlqvist syntyi 15. huhtikuuta 1984 Oulussa. Hän valmistui Oulun teknillisestä koulusta traktoriteknikoksi vuonna 2003. Niko on työskennellyt yli 15 vuoden ajan maatalouskoneiden ja traktoreiden parissa, erikoistuen niiden huoltoon ja korjauksiin.

Hänen kokemuksensa maatalouskoneiden kanssa laajeni, kun hän työskenteli suurella maatilalla Etelä-Suomessa, missä hän vastasi koneiden ylläpidosta ja päivityksistä. Tämän myötä hän kehitti syvällistä ymmärrystä siitä, miten parhaiten hyödyntää traktoreita ja muita koneita tehokkaaseen maanviljelyyn ja puutarhanhoitoon.

Vuonna 2010 Niko perusti oman huoltoliikkeensä, joka tarjoaa korjaus- ja ylläpitopalveluita paikallisille maanviljelijöille. Hänen yrityksensä on tunnettu nopeasta ja luotettavasta palvelusta, ja se on auttanut monia viljelijöitä maksimoimaan koneidensa tehokkuuden ja kestävyyden.

Vuodesta 2018 lähtien Niko on kirjoittanut artikkeleita ”Hyödylliset vinkit, Puutarha ja Piha” -osioon eräässä suositussa maatalouslehdessä. Hän jakaa asiantuntemustaan traktoritekniikan hyödyntämisestä maanviljelyssä, antaa neuvoja koneiden huoltoon ja tarjoaa vinkkejä kestävään ja tuottavaan puutarhanhoitoon.

Niko on myös aktiivisesti osallistunut paikallisiin maatalousmessuihin ja työpajoihin, missä hän opettaa muita maanviljelijöitä tehokkaista tekniikoista ja moderneista koneiden käyttötavoista.