KotiKotitalouden niksitPuutarhaan ei jää jälkeäkään korteesta: muista tämä yksinkertainen tapa taistella rikkaruohoja vastaan

Puutarhaan ei jää jälkeäkään korteesta: muista tämä yksinkertainen tapa taistella rikkaruohoja vastaan

Yksi ongelmallisimmista ja sitkeimmistä rikkaruohoista, joita puutarhureiden on taisteltava, on korte. Tämä kasvi näyttää siistiltä pienoisjoulukuuselta, mutta sen läsnäolo sivustolla voi tulla vakavaksi ongelmaksi.

 

  • Siten korteen menestyksekkääksi torjumiseksi on käytettävä integroitua lähestymistapaa, joka yhdistää erilaisia ​​​​menetelmiä. Säännöllinen alueen kaivaminen ja kyntäminen yhdessä kalkkimateriaalien levittämisen ja korteen kasvua estävän kylvösadon kanssa vähentää merkittävästi sen esiintymistä puutarhassa. On muistettava, että korte on erittäin sitkeä rikkaruoho, ja sen täydellinen hävittäminen vaatii paljon vaivaa ja kärsivällisyyttä. Tässä tekstissä esitettyjen suositusten noudattaminen auttaa kuitenkin puutarhureita ja puutarhureita torjumaan tehokkaasti tätä haitallista rikkakasvea ja ylläpitämään viljelykasvien korkeaa satoa.

 

 

Huolimatta siitä, että kortea käytetään kansanlääketieteessä, yksikään puutarhuri ei ole iloinen sen ulkonäöstä, koska se voi aiheuttaa merkittävää haittaa sadolle. Tässä tekstissä käsitellään syitä, miksi korte pidetään kiusallisena rikkakasvina, ja kerrotaan eri tavoista torjua sitä.

 

Ensinnäkin korte leviää melko nopeasti ja voi lyhyessä ajassa muuttua todelliseksi ongelmaksi kesäasukkaille. Tämä rikkaruoho tunkeutuu aktiivisesti uusille alueille, kuluttaa ravinteita maaperästä ja estää viereisten viljelykasvien kasvua. Sen läsnäolon seurauksena puutarha- ja vihanneskasvien sato vähenee merkittävästi.

 

Toiseksi korteen torjumiseksi tehokkaasti on aloitettava maaperän hapettumisenesto, koska tämä rikkaruoho suosii hapanta maaperää. On kuitenkin syytä muistaa, että korte tuntuu hyvältä myös neutraalissa maaperässä, joten pelkkä hapettumisenesto ei riitä. Happamuuden neutraloimiseksi voit lisätä dolomiittijauhoja, tuhkaa tai lisätä kalkkia syksyllä kaivamiseen. On myös suositeltavaa kylvää faceliaa, sinappia, ruista, kauraa tai rapsia, jotka auttavat muuttamaan maaperän happamuutta.

 

Kolmanneksi , toinen tehokas tapa torjua kortetta on poistaa se fyysisesti kaivamalla tai kyntämällä aluetta. Lisäksi tiettyjen viljelykasvien, kuten retiisien, retiisien tai rucolan, istuttaminen voi merkittävästi hidastaa korteen kasvua ja leviämistä.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten