KotiReseptitVoiko kurkkua syödä kuorineen? Monet ihmiset eivät tiedä tästä

Voiko kurkkua syödä kuorineen? Monet ihmiset eivät tiedä tästä

Kurkkuja syödään monella eri tavalla, mutta ei ole harvinaista kuoria ne etukäteen.Tämä on suuri sääli, sillä juuri niissä on arvokkaita ravintoaineita.

Kurkut ovat vähäkalorisia ja täynnä terveyshyötyjä.Ne sisältävät suuria määriä piitä, joka on välttämätöntä vahvojen ja terveiden hiusten ja kynsien rakentamiseksi.Kurkkuja on pidetty „kauneus&#8220ruokana&#8220 vuosisatojen ajan&#8220 niiden monien terveyttä edistävien ominaisuuksien vuoksi.Tuoreella kurkkumehulla on puhdistavia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia.Se auttaa myös lievittämään ruoansulatusongelmia, kuten gastriittia, ummetusta, närästystä, ruoansulatushäiriöitä ja haavaumia.On kuitenkin tärkeää tietää, että näiden kurkun ominaisuuksien nauttimiseksi on parasta syödä kurkku kuorineen.

Pitääkö kurkut kuoria?

Pitääkö kurkut kuoria? Vastaus on yksinkertainen: ne on parasta jättää kuorineen.Miksi? Ensinnäkin ihossa on paljon kuitua. Kuitu säätelee suolen toimintaa, ja sitä suositellaan ihmisille, joilla on ongelmia epäsäännöllisen ulosteen, ummetuksen tai epänormaalien glykeemisten tulosten kanssa. Liukenematon kuitu tulee pääasiassa kasvien kuorista ja siemenistä, kun taas liukoista kuitua on hedelmien ja vihannesten lihassa.Molemmat kuitumuodot ovat erittäin tärkeitä terveydelle, ruoansulatukselle ja lihavuuden, diabeteksen ja ummetuksen kaltaisten sairauksien ehkäisemiselle.

Toiseksi – suurin osa kurkun sisältämästä K-vitamiinista on itse asiassa kuoressa. Keskikokoinen kurkku ilman kuorta sisältää 9 mcg K-vitamiinia, kun taas saman kurkun kuori sisältää jopa 49 mcg. K-vitamiini on vastuussa asianmukaisesta veren hyytymisestä.Lisäksi se aktivoi proteiineja, jotka vastaavat luun kalkinpoistosta, mikä ehkäisee osteoporoosia.Tutkimukset ovat osoittaneet, että K-vitamiinilla on merkittävä vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään.Se estää kalkkeutumista ja ateroskleroottisten plakkien kertymistä verisuoniin.Sillä on myös syöpää ehkäiseviä vaikutuksia – se ehkäisee rinta-, munasarja-, maksa-, vatsa- ja munuaissyöpää.

Kurkkujen kuoret sisältävät myös paljon betakaroteenia. Tämä yhdiste takaa muun muassa näkökyvyn moitteettoman toiminnan, erityisesti hämärän jälkeen.Beetakaroteeni muuntuu A-vitamiiniksi, joka on osa verkkokalvolla olevaa näköpigmenttiä ja mahdollistaa näkemisemme hämärän aikaan.Tutkijat ovat osoittaneet, että suurin osa siitä on kurkun kuoressa.

Kurkun syöminen kuorineen.Miten päästä eroon torjunta-ainejäämistä hedelmistä ja vihanneksista?

Monet ihmiset saattavat olla huolissaan vihannesten tai hedelmien syömisestä kuorineen lähinnä niissä mahdollisesti olevien torjunta-ainejäämien vuoksi.Tätä ongelmaa ei yleensä ole, jos kurkut ovat itse kasvatettuja.Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta saada tällaisia viljelykasveja. Siksi on parasta ostaa kurkkuja Slovakiasta.

Jotta kurkut (ja muut vihannekset tai hedelmät) voidaan pestä perusteellisesti, ne on ensin huuhdeltava vedessä, jossa on etikkaa tai sitruunahappoa, ja sitten emäksisessä liuoksessa.Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) suosittelee, että gallonaan vettä lisätään puoli kupillista etikkaa (viiniä, omenasiideriä tai väkeviä alkoholijuomia) tai 2 – 3 ruokalusikallista sitruunahappoa. Kurkkuja tulisi liottaa tässä happamassa liuoksessa 2 – 3 minuuttia. Näin päästään eroon haitallisista bakteereista (E.Coli, Listeria, Salmonella jne.).

Pudota sitten kurkut emäksiseen veteen. Tämä vaihe palvelee torjunta-ainejäämien poistamista kuoresta. Lisää yksinkertaisesti 1 kasa ruokalusikallinen ruokasoodaa litraan vettä ja liota kurkkuja tässä seoksessa vielä 2 – 3 minuuttia.Huuhtele vihannekset sitten puhtaassa vedessä ja taputtele kuivaksi paperipyyhkeellä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten