KotiReseptitMonet slovakit juovat tällaista kahvia päivittäin.Näin se vaikuttaa kehossa

Monet slovakit juovat tällaista kahvia päivittäin.Näin se vaikuttaa kehossa

Musta kahvi on lähes kaloritonta, mutta jo lisäaineiden kuten maidon tai sokerin kanssa sen kaloripitoisuus kasvaa.Baristeilla on kuitenkin paljon muitakin ehdotuksia ruokalistalla.Kermavaahdolla, suklaalla tai maustetuilla siirapeilla maustetut kahvit ovat todella herkullisia, mutta emme useinkaan tajua, kuinka paljon kaloreita niissä on.

Kahvia laihdutukseen

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista.Sitä nautitaan aamulla, lounaan jälkeen ja jotkut juovat sitä myös illalla.Nykyään harva enää rajoittaa itseään yhteen kupilliseen päivässä.Slovakiassa 65 prosenttia niistä, jotka ilmoittavat käyttävänsä kofeiinipitoisia juomia, myöntää, että he tarttuvat useampaan kuin yhteen kupilliseen kahvia päivässä (useimmiten 2 tai 3 kupillista).

Kahvi luonnollisena piristeenä kofeiinipitoisuutensa ansiosta antaa energiaa, stimuloi ja parantaa keskittymistä.Lisäksi asiantuntijoiden tekemät tutkimukset ovat osoittaneet, että kofeiini on erittäin tehokas ruokahalun vähentäjä.Se lisää myös positiivisesti aineenvaihduntaa – jopa 3 – 11 prosenttia, ja tämä tarkoittaa rasvanpolttoa.

Näyttää siis siltä, että kahvi on erinomainen juoma niille, jotka välittävät vyötärölinjastaan, tai niille, jotka haluavat pudottaa muutaman kilon.Yksi keskeinen tieto on kuitenkin hyvä muistaa – puhdas kahvi ilman runsaskalorisia lisäaineita on parasta.

Kuinka monta kaloria kahvi sisältää?

Kahvi on hyvin vähäkalorinen juoma.Yhdessä kupissa, jonka tilavuus on noin 240 ml, on vain 2 kcal.Puhumme kuitenkin vain puhtaasta kahvista, ts.j.tavallisesta mustasta kahvista, jossa ei ole mitään lisäaineita, kuten maitoa, sokeria, kermavaahtoa tai suklaata.Näin tarjoiltuna siinä ei ole käytännössä lainkaan kaloreita, koska se koostuu lähes kokonaan vedestä (vettä on 99 % juomasta).

Klassinen espresso sisältää noin 1,7 kaloria.Tilanne on samanlainen pour-over-juoman kohdalla – tällaisessa kahvissa on noin 1,5 kcal.Maitokahvin kaloripitoisuus on hieman erilainen, vaikka tässä tapauksessa arvot voivat vaihdella hieman valitun maidon mukaan.Markkinoilla on lehmänmaitoja, joiden rasvapitoisuudet vaihtelevat (täysmaito, puolirasvaton maito ja rasvaton maito), sekä kasvimaitoja (soija-, manteli-, kookos-, kaura-, riisi- jne.).Otetaan esimerkiksi 30 ml:n maitoannos suurennuslasin alla, jossa on erilaiset lämpöarvot: 3,2-prosenttisen rasvan osalta – 19 kcal, osittain rasvattoman maidon osalta – 15 kcal ja rasvattoman maidon osalta – 10 kcal ja mantelimaidon osalta – noin 24 kcal.

Otetaanpa esimerkki.Suosittu Flat White -kahvi, kahvityyppi, johon on lisätty maitoa ja joka valmistetaan kaksinkertaisesta kahviannoksesta ja 120 – 150 ml:sta maitoa (3,2 % rasvaa), tuottaa noin 120 kcal – ja se on ilman sokeria.Jos kahvi makeutetaan esimerkiksi kahdella lusikallisella sokeria, sen lämpöarvo nousee 158 kcal:aan.

Yleiskatsaus lisäaineita sisältävistä kahveista

Kahvi maidon ja sokerin kanssa ei ole baristojen ainoa ehdotus.Jos perinteistä, raskaasti ruokavaliokahvia rikastetaan maukkailla tehosteaineilla – ja tässä lista voi olla todella pitkä, päättyen maidon ja pienen sokerin lisäksi erilaisiin maustettuihin siirappeihin, kermavaahtoon, mausteisiin, suklaaseen, kuohujuomiin (tonic espresso) tai jopa alkoholiin, niin klassiset kahvit muuttuvat todellisiksi kahvijälkiruokiksi.

On monia kahvimuunnelmia, jotka voivat todella yllättää kaloripitoisuudellaan.Tutustu suosituimpiin niistä täällä.

Frappucino.

Tämä on eräänlainen jääkahvi, ihanteellinen vaihtoehto kuumille kesäpäiville.Tämä suosittu kahvijuoma valmistetaan lisäämällä siihen jäätelöä, kermavaahtoa, siirappia (esim.Suklaa, karamelli, toffee).Lisäysten määrästä riippuen se voi sisältää noin 400 – 500 kcal , mikä on yhtä paljon kuin iso pala kakkua.

Mokka.

Mokka-kahvia tilataan yhtä usein kahviloissa.Se on suosituin suklaaversiona.Se koostuu yhdestä espressosta, maidosta, suklaakastikkeesta, kermavaahdosta ja ripotteluna toimivista rapeista palloista.Kupillinen tätä herkkua lisää elimistöömme noin 380 kcal.

Irish Coffee.

Irish coffee on kahvityyppi, johon on lisätty alkoholia ja runsasrasvaista kermaa.Irlantilaisen kahvin vakioversio sisältää 50 ml viskiä (115 kcal), kermaa ja sokeria, ja joskus kaikki on koristeltu sirotteilla.Kaikki tämä tekee irlantilaistyyppisestä kahvista myös kaloripommin, joka sisältää noin 370 kcal.

Frappe Crème Brûlée.

Frappe Crème Brûlée on jääkahvi, joka on saanut inspiraationsa klassisesta ranskalaisesta jälkiruoasta crème brûlée, jossa on maitoa, jäätä ja kermavaahtoa – tuo gourmet-makua „vain“ 340 kcal.

Strawberry Frappe.

Kesällä löydät myös jääkaffelajikkeita, joissa on kauden hedelmiä.Jäätelöfrappe mansikoilla ja valkosuklaalla on toinen jälkiruokavaihtoehto, joka lisää 370 kcal.

Luodinkestävä kahvi.

Luodinkestävä kahvi ei ole se versio kahvista, jota voimme ostaa kahvilasta.Se on kahvi, joka on suosittua liikunnan harrastajien keskuudessa, erityisesti voimaharjoittelun harrastajien keskuudessa, jotka juovat sitä vähentämisen aikana.Tässä epätavallisessa muunnelmassa kahviin lisätään voita, kookosöljyä ja joskus muita lisäaineita, mikä lisää kalorimäärää melkoisesti. Tunnettu Bulletproof-kahvi voi tarjota jopa 450 – 500 kcal rasvasta.

On tärkeää muistaa, että kahvimuunnokset voivat ainesosista riippuen sisältää enemmän kaloreita kuin täysi päivällinen.Tällöin se on silti vain kahvia, jota emme pidä ateriana.Tällaisten „välipalojen“ kulutus voi kattaa jopa 1/3 päivittäisestä kaloritarpeesta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten