KotiMielenkiintoinenVeriryhmä, josta punkit eivät pidä.Nämä ihmiset ovat onnekkaita

Veriryhmä, josta punkit eivät pidä.Nämä ihmiset ovat onnekkaita

Veriryhmällä voi olla enemmän merkitystä kuin luuletkaan. Tutkijat ovat havainneet, että yksi tietty veriryhmä estää punkkia hyökkäämästä. Ihmiset, joilla on tämä veriryhmä, kohtaavat harvemmin näitä punkkeja, mikä tarkoittaa, että he myös sairastuvat harvemmin Lymen borrelioosiin tai puutiaisaivotulehdukseen.

Veriryhmä, josta punkit eivät pidä.Nämä ihmiset ovat onnekkaita

Punkit ovat kuuroja ja sokeita, ja etsivät saaliinsa hajun perusteella.Niiden tiedetään olevan kiinnostuneita hien hajusta.Ne pitävät myös hajuvesistä, joissa on voimakas, makea ja kukkainen tuoksu.Jokin aika sitten tutkijat havaitsivat, että myös veriryhmällä on merkitystä.Ne punkit pitävät erityisesti yhdestä niistä.

Brnossa sijaitsevassa Masarykin yliopistossa tehtiin tutkimus, jonka tulokset saattavat tulla voimakkaana yllätyksenä.Tutkijat halusivat selvittää, houkutteleeko jokin veriryhmä punkkeja enemmän kuin jokin toinen.Kävi ilmi, että tämä tekijä voi itse asiassa olla tärkeä.

Kokeeseen osallistui sata ihmistä, joilla oli eri veriryhmät.Kävi ilmi, että punkit suosivat isännikseen eniten ihmisiä, joilla oli veriryhmä A (36 prosenttia ajasta).On myös veriryhmä, jota ne inhoavat voimakkaammin – B (15 prosenttia tapauksista).

Tšekkiläisten tutkijoiden mukaan A-väriryhmään kuuluvat ihmiset ovat kaikkein huonoimmassa asemassa, ja heihin punkit hyökkäävät useimmin.Ihmiset, joilla on veriryhmä AB ja 0, ovat paljon paremmassa asemassa.Ja B-veriryhmän haltijat voivat olla varmoja, että he joutuvat näiden punkkien uhreiksi paljon harvemmin.

On tietysti muistettava, että 100 ihmisen ryhmä on hyvin pieni otos.On mahdollista, että jos osallistujia olisi ollut enemmän, tutkimuksen tulos olisi ollut aivan erilainen.Ota siis tämä pikemminkin kuriositeettina kuin tieteellisenä teoriana.Tämä kysymys vaatii varmasti lisätutkimuksia.

Muistakaa, että punkkien välittämät bakteerit ja virukset ovat vakava uhka meille kaikille veriryhmästä riippumatta.On suositeltavaa suojautua niiltä ottamalla rokotus puutiaisaivotulehdusta vastaan.Kotiin palattuasi on myös syytä tutkia koko kehosi perusteellisesti, varsinkin jos olet viettänyt aikaa metsässä tai niityllä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten