KotiUncategorizedÄlä heitä kerääntyneitä muovipullojasi roskiin: 10 koti- ja keittiötilannetta

Älä heitä kerääntyneitä muovipullojasi roskiin: 10 koti- ja keittiötilannetta

Nykymaailmassa muovijätteen aiheuttama ympäristön saastuminen on erittäin akuutti. Joka vuosi miljoonia tonneja muovia päätyy maailman valtameriin, mikä uhkaa meren elämää. Yksi tällaisten jätteiden pääasiallisista lähteistä on muoviset juomapullot.

 

 

Sen sijaan, että heität ne roskakoriin, voit löytää niille hyödyllisempää käyttöä. Tässä artikkelissa jaamme 10 luovaa elämäntapaa, jotka auttavat sinua muuttamaan yksinkertaisista muovipulloista jotain todella hyödyllistä ja mielenkiintoista.

 

Ensinnäkin yläosan leikkaaminen tekee upeista  taimisäiliöistä  tai  sisäkukkaruukuista .

 

Toiseksi suuret muovipullot sopivat täydellisesti minikasvihuoneiden ja pystysuorien puutarhojen luomiseen parvekkeelle tai huoneistolle. Tee viemärireiät ja istuta suosikkikasvit.

 

Kolmanneksi kätevät astiat muovipulloista pienten esineiden säilyttämiseen ovat aina hyödyllisiä ympäri taloa. Paperitarvikkeet, työkalut, korut – kaikki löytää paikkansa.

 

Neljänneksi muovipullot, joissa on aukot kannessa, muuttuvat käteviksi kastelukannuiksi sisäkasvien kasteluun .

 

Viidenneksi muovipullo on erinomainen materiaali koriste-elementtien luomiseen puutarhassa : tuulikelloja, hahmoja tai jopa taideesineitä.

 

Kuudenneksi, leikatuista ja koristelluista pulloista tulee kirkkaita maljakoita ja kynttilänjalkoja sisustukseen.

 

Seitsemänneksi leikatut muovipullot ovat ihanteellinen vaihtoehto matkapakkausten säilyttämiseen piknikille tai vaelluksille . Ne ovat kevyitä ja kompakteja.

 

Kahdeksanneksi, toteuta luovia ideoita muovipullojen avulla – tee alkuperäisiä lamppuja, lampunvarjostimia tai jopa kattokruunuja .

 

Yhdeksäs, käsitöiden ystäville pullot ovat erinomainen materiaali käsityölle : pyramidit, ksylofonit ja muut lasten lelut.

 

Kymmenenneksi voit tehdä muovipullosta hauskan  lintujen syöttölaitteen . Leikkaa vain reiät sivuille ja täytä ne siemenillä tai jyvillä.

 

Kuten näet, tavallinen muovipullo voi olla erinomainen materiaali luovien ideoiden toteuttamiseen. Anna mielikuvituksellesi vapaat kädet ja luo siitä jotain hyödyllistä ja kaunista. Tämä ei pelkästään säästä perheen budjettia, vaan myös osaltaan suojelee ympäristöä muovisaasteelta!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten