KotiMielenkiintoinenPunkit välttävät mökkisi: muista 4 kasvia, jotka karkottavat tuholaisia

Punkit välttävät mökkisi: muista 4 kasvia, jotka karkottavat tuholaisia

Jokainen puutarhuri ja kesäasukas on kohdannut omalla kiinteistöllään punkkiongelman. Nämä pienet loiset eivät vain aiheuta epämukavuutta puremiinsa, vaan muodostavat myös todellisen uhan terveydelle, koska ne ovat vaarallisten tartuntatautien kantajia. 

 

  • On sanottava, että karkotekasvien käyttö on vain yksi komponentti kattavassa suojassa punkkeja vastaan. Maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi tämä menetelmä tulee yhdistää muihin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, kuten säännölliseen alueen ruiskutukseen hyönteismyrkkyillä, suojavaatteiden käyttämiseen ja huolelliseen ulkoilun jälkeiseen tarkastamiseen.

 

Punkkien torjunta vaatii integroitua lähestymistapaa, ja yksi tehokas tapa on karkotekasvien käyttö. Niiden luonnollisten aromaattisten ominaisuuksien ansiosta voit luoda vahvan esteen karkottaaksesi nämä ei-toivotut vieraat. Tässä tekstissä tarkastellaan useita kasveja, jotka auttavat suojaamaan aluettasi punkeilta.

 

Ensinnäkin oregano on tuoksuva monivuotinen kasvi, joka tuottaa punkeille epämiellyttäviä eteerisiä öljyjä. Sijoittamalla useita oreganopensaita alueen reunoihin tai polkujen lähelle, luot luotettavan suojaesteen. Lisäksi oreganolla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia – sitä voidaan käyttää teenä, ruokien mausteena ja jopa lääketieteellisiin tarkoituksiin, mikä tekee siitä universaalin apulaisen puutarhassasi.

 

Toiseksi minttu on vaatimaton monivuotinen kasvi, jolla on terävä, mausteinen aromi, erittäin epämiellyttävä punkeille. Istuttamalla useita pensaita polkujen, talojen ja muiden riskialttiiden alueiden lähelle tai hankaamalla lehtiä alueen ympärille, luot loisia hylkivän vaikutuksen. Minttu kasvaa nopeasti muodostaen tiheitä paksuja, mikä parantaa sen suojaavia ominaisuuksia.

 

Kolmanneksi koiruoho on monivuotinen ruohokasvi, jonka lehdet ovat hopeanharmaita ja joiden haju on haitallista punkeille. Istuttamalla koiruohoa alueen reunoille, erityisesti polkujen ja virkistysalueiden lähelle, luot eräänlaisen ”turvavyön”, joka suojaa sinua punkkien tunkeutumiselta.

 

Neljänneksi , valkosipuli on yleinen apu tuholaisten, mukaan lukien punkkien, torjunnassa. Sen voimakas spesifinen haju karkottaa lähes kaikki verta imevät loiset. Istuttamalla useita valkosipulipensaita alueen kehän ympärille tai asettamalla murskattuja kynsiä polkujen varrelle, vähennät merkittävästi punkkien kohtaamisen riskiä.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten