KotiReseptitSe ei näytä paljolta: kokki selitti, mitä tapahtuu, jos keittoa suolataan keittämisen...

Se ei näytä paljolta: kokki selitti, mitä tapahtuu, jos keittoa suolataan keittämisen alussa

Pietarilainen keittiömestari Artem Kolchenko kertoi, milloin keitto suolataan: keittämisen alussa tai lopussa.Ja ylipäätään, onko suolaamisesta olemassa mitään kulinaarisia sääntöjä.Vastaus yllättää monet ihmiset.

Kävi ilmi, että kyse on lähinnä ruokalajin esteettisestä hahmottamisesta.Jos keittoa suolaa kerralla, siinä olevat vihannekset kiehuvat keittämisen loppuvaiheessa pois.

’Jos emännät haluavat säilyttää leikkeleet ehjinä, suolausta kannattaa lykätä mahdollisimman myöhään’, selitti kokki keskustelussa portaalin ’Ja nyt tarkkana!’ kanssa.

Mutta on vielä yksi, vaikkakaan ei kriittinen, vivahde asioihin.Jos keitto suolataan heti keittämisen alussa, niin lopussa, kun osa nesteestä on jo haihtunut, liemen maku on paljon voimakkaampi kuin alussa.Ja tämä kannattaa muistaa aina.

Aiemmin Artem Kolchenko selitti, miksi muhennoksesta tulee kumimaista.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Mielestäni keiton suolaaminen keittämisen lopussa on parempi vaihtoehto. Näin ruoan maku säilyy raikkaampana eikä suola pääse hallitsemaan liikaa. Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten