KotiKotitalouden niksitSahanpuru puutarhassa: kerromme sinulle plussat ja miinukset

Sahanpuru puutarhassa: kerromme sinulle plussat ja miinukset

Kuinka käyttää sahanpurua puutarhurina?

Sahanpuru on puunjalostuksen jätetuote, josta voi olla hyötyä puutarhureille. Niitä voidaan käyttää multaa, maanparannusaineena ja jopa luonnonlannoitteena. Jotta sahanpurua voitaisiin käyttää oikein puutarhassa, sinun on kuitenkin tiedettävä useita tärkeitä kohtia.

Ennen kuin käytät sahanpurua, sinun on varmistettava, että se ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Jos sahanpuru tulee kemikaaleilla käsitellyistä puista, niiden käyttö voi olla haitallista kasveille ja maaperälle. On parasta käyttää sahanpurua luonnollisista, käsittelemättömistä puista.

Sahanpurua voidaan käyttää myös multaamaan suojaamaan maaperää rikkakasveilta ja säilyttämään kosteutta. Tätä varten sinun on levitettävä ne noin 5 cm paksuiseksi kerrokseksi kasvien ympärille. Sahanpuru auttaa säilyttämään kosteuden maaperässä, estämään rikkakasvien kasvua ja suojaamaan kasvien juuria ylikuumenemiselta.

Lisäksi sahanpurua voidaan käyttää maanparannusaineena. Ne sisältävät paljon orgaanista ainetta, joka hajottaa ja rikastaa maaperää ravinteilla. Tätä varten sahanpuru on sekoitettava maaperään ennen istutusta tai käytettävä kerrokseksi rivien välissä.

Sahanpurua voidaan käyttää myös luonnollisena lannoitteena. Ne sisältävät paljon typpeä, joka on tärkeä elementti kasvien kasvulle. Tätä varten sahanpuru on sekoitettava kompostiin tai humukseen ja jätettävä useita viikkoja hajoamaan. Saatua lannoitetta voidaan sitten käyttää kasvien ruokkimiseen.

Mutta älä unohda, että sahanpuru voi houkutella tuholaisia, kuten termiittejä tai muurahaisia. Siksi on tarpeen seurata sahanpurun kuntoa ja tarvittaessa poistaa se puutarhasta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Itse käytin sahanpurua puutarhassani viime kesänä, ja huomasin selkeän eron kasvien kasvussa ja terveydessä! On kuitenkin tärkeää varmistaa, että sahanpuru on peräisin kemikaalittomista puista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten