KotiUusiokäyttöideatSäästä, älä heitä pois: 1 nerokas niksi pidentää joulukuusen käyttöikää

Säästä, älä heitä pois: 1 nerokas niksi pidentää joulukuusen käyttöikää

Uudenvuoden juhlapyhinä monet venäläiset koristavat kotinsa elävillä joulukuusilla.Harva kuitenkin tietää, että kuusta ei kannata heittää pois tammikuun ensimmäisinä päivinä.Erityisesti siksi, että se voi luoda juhlatunnelmaa vielä useita kuukausia.Maataloustieteilijä Anastasia Kovrignykh kertoo meille pienestä tempusta, joka auttaa pidentämään kuusen ’elämää’.

Asiantuntija selitti, että joulukuuset kärsivät usein alhaisesta sisäilman kosteudesta.Kuivassa ilmassa puut alkavat menettää neulojaan ja myös ominaishajunsa.Tilanne on kuitenkin vielä mahdollista pelastaa.Etenkin, jos ostat erityisiä lisäaineita leikatuille havupuille.

Yleensä tällaiset tuotteet sisältävät runsaasti hiilihydraatteja, happamuudensäätöaineita ja boorihappoa.Nämä aineet auttavat estämään mikro-organismien kehittymistä.

Tämän ansiosta joulukuusi pysyy viehättävänä eikä putoa.

Kuva: awesomecontent/en.freepik.com.

Veteen, jossa puu seisoo, on lisättävä lannoitetta. Tämän menetelmän ansiosta joulukuusi ei menetä väriään ja täyttää edelleen asunnon männyn tuoksulla.Lisäksi kuusi voi tällaisissa olosuhteissa seistä jopa useita kuukausia.

Aiemmin asiantuntijat kertoivat, mitä tehdä, jotta joulukuusi ei putoa ennen aikojaan.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Joulu on minulle tärkeä juhla, ja joulukuusen keskeinen rooli kodin koristelussa on korvaamaton. On hienoa kuulla asiantuntijan vinkkejä siitä, miten voimme pidentää joulukuusen elinikää ja nauttia sen kauneudesta pidempään. Kiitos hyödyllisistä neuvoista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten