KotiMielenkiintoinenPuhdista likaiset ja rasvaiset nupit liedellä ilman kemikaaleja: hyviä ideoita kaikille

Puhdista likaiset ja rasvaiset nupit liedellä ilman kemikaaleja: hyviä ideoita kaikille

Rasvaiset lieden nupit voivat olla monille meistä suuri kotitalouden haaste. Niiden puhdistaminen voi olla aikaa vievää, varsinkin jos yrität välttää kemikaaleja. Onneksi on olemassa hyväksi todettuja kotimenetelmiä, joilla nupit voidaan puhdistaa nopeasti, tehokkaasti ja ilman kemikaaleja.

Ruokasooda: Yleispuhdistusaine
Ruokasooda on tunnettu kyvystään puhdistaa ja rasvata, myös hellan nupit. Kostuta vanha hammasharja, kasta se ruokasoodaan ja hiero sillä nuppia ympyränmuotoisesti kiinnittäen erityistä huomiota rypytyksiin. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa uudelleen. Huuhtele puhtaalla vedellä.

Sinappijauhe: puhdistus- ja desinfiointiaine.
Toinen hyvä vaihtoehto nappien puhdistamiseen on sinappijauhe. Ota 200 ml kiehuvaa vettä, lisää 1 rkl sinappijauhetta ja sekoita tasaiseksi. Levitä tätä seosta nappeihin ja anna sen seistä 10 minuuttia. Voit myös lisätä hieman ruokasoodaa tehostamaan vaikutusta. Huuhtele puhtaalla vedellä.

Vetyperoksidi: valkaiseva ja desinfioiva vaikutus
Käytä vetyperoksidia muovien kellastuviin osiin. Levitä sitä vanulappuun ja pyyhi sitä, kunnes kellastuminen häviää. Tämä menetelmä ei ainoastaan puhdista vaan myös desinfioi.

Lindan menetelmä: Linda: Täydellinen ratkaisu erittäin likaiseen liedelle.
Linda yritti puhdistaa erittäin likaisen lieden käyttämällä ruokasoodan, omenaviinietikan, pesuaineen ja yleisten puhdistusaineiden yhdistelmää. Hän keitti polttimet veden ja etikan seoksessa ja puhdisti ne sitten pesuaineella ja lankaharjalla. Painikkeet liotettiin lämpimän veden, jauheen, pesuaineen ja puhdistusaineen liuokseen, annettiin liota 5 minuuttia ja puhdistettiin sitten.

Ennaltaehkäisy:
Jotta lieden puhtaus säilyisi pitkään, on suositeltavaa puhdistaa nupit jokaisen käytön jälkeen. Näin estetään rasvan kertyminen ja säästetään aikaa myöhemmissä puhdistuksissa.

Lue myös:

Johtopäätökset:
Näillä yksinkertaisilla ja ympäristöystävällisillä menetelmillä lieden rasvaisten nuppien puhdistaminen käy nopeasti ja helposti. Nämä menetelmät eivät ole vain hyväksi ympäristölle vaan myös terveydellesi ja ovat erittäin tehokkaita. Pienellä säännöllisellä huomiolla voit pitää keittiösi säihkyvän puhtaana ilman, että sinun tarvitsee turvautua koviin kemikaaleihin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Ruokasooda on todella tehokas puhdistusaine, ja olen käyttänyt sitä liedelläni jo pitkään. En halua käyttää kemikaaleja kotona, joten luonnonmukaiset vaihtoehdot ovat aina parempi vaihtoehto. Kiitos vinkistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten