KotiMielenkiintoinenJos banaani on tämän värinen, vältä sitä.

Jos banaani on tämän värinen, vältä sitä.

Banaanit ovat yksi maailman ja Slovakian suosituimmista hedelmistä. Sitä on saatavilla ympäri vuoden, se on suhteellisen halpa ja sisältää runsaasti ravintoaineita. Kaikki banaanit eivät kuitenkaan ole yhtä terveellisiä. FITBOOK-lehden haastattelussa ravitsemusprofessori Sven-David Müller varoittaa, että jotkut banaanit voivat jopa vahingoittaa meitä.

Banaanit eivät ole vain herkullinen välipala, vaan myös arvokkaiden ravintoaineiden, kuten kaliumin ja vitamiinien, aarreaitta. Mutta vaikuttavatko kypsyysaste ja kuoren väri sen ravintoarvoon? Ota selvää, mitä asiantuntijat sanovat ja mitä banaaneja kannattaa valita terveyshyötyjen saamiseksi.

Banaanin kuoren väri vs. kypsyys
Banaanin kuori tummuu hedelmän kypsyessä. Ensin se muuttuu tummanvihreäksi, sitten keltaiseksi ja lopulta ruskeaksi. Professori Müller selittää, että kuoren ruskeat täplät johtuvat hedelmässä tapahtuvasta käymisestä. Nämä täplät eivät ole haitallisia, jos banaanissa on vain muutamia.

Banaanien ravintoainepitoisuus
Riippumatta kypsyysasteesta banaanien kivennäisainepitoisuudet, kuten kalium tai magnesium, eivät vaihtele. Ainoastaan kuitujen määrä vaihtelee. Mitä kypsempi banaani on, sitä vähemmän siinä on kuitua. Vähemmän kuitua tarkoittaa vähemmän hyötyä ruoansulatuskanavalle.

Milloin banaanien syöminen ei sovi?
Professori Müller ei suosittele banaanien syömistä:

banaanin ydin on muuttunut ruskeaksi: tämä tarkoittaa, että banaani on alkanut käydä ja voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia.
Täysin vihreät ja kypsymättömät: vihreät banaanit sisältävät tärkkelystä, jota on vaikea sulattaa ja joka voi aiheuttaa turvotusta ja ripulia. Lisäksi vihreät banaanit voivat sisältää myrkkyjä, jotka neutralisoituvat vasta kypsymisprosessin aikana.

Miten valita banaani?
Parhaita ovat banaanit, joissa on keltainen kuori ja pieniä ruskeita täpliä. Nämä banaanit ovat makeita, pehmeitä ja runsaasti ravintoaineita sisältäviä. Banaaneja, jotka ovat ruskeita keskeltä tai täysin vihreitä, tulisi välttää.

Banaanit – terveellinen välipala
Kypsät banaanit ovat terveellinen ja maukas välipala, joka voi olla osa tasapainoista ruokavaliota. Se sisältää kaliumia, magnesiumia, B-vitamiineja ja kuitua, jotka ovat välttämättömiä elimistön moitteettoman toiminnan kannalta. Banaanit ovat myös hyvä energianlähde, ja ne voivat olla ihanteellinen ateria ennen tai jälkeen harjoituksen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Kun banaani on tämän värinen, kannattaa välttää sitä. On tärkeää muistaa, että vaikka banaani on yleensä terveellinen ja ravinteikas hedelmä, saattavat joissakin tapauksissa sen kypsyysaste ja väri vaikuttaa sen ravintoarvoon. Kannattaa olla tarkkana valitessaan banaaneja terveyshyötyjen maksimoimiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten