KotiReseptitOn vain yksi vaihtoehto: ekonomisti kertoi, milloin kananmunien hinta laskee Venäjällä

On vain yksi vaihtoehto: ekonomisti kertoi, milloin kananmunien hinta laskee Venäjällä

Yksi viime aikoina eniten keskustelua herättäneistä aiheista on ollut kananmunien hinnan jyrkkä nousu.Tämän hyödykkeen hinta on lähes kaksinkertaistunut.Ekonomisti Eduard Tkhakushinov selitti, millä edellytyksellä hintalaput palaavat entisiin arvoihinsa.

Asiantuntija on varma, että Azerbaidžanin ja Turkin vienti voi korjata tilanteen kananmunien hintojen nousun myötä.Hänen mukaansa, jos toimitusten määrä kasvaa, tuotteen kustannukset laskevat merkittävästi.

’Munien ongelmien ratkaisemiseksi viranomaiset ovat nyt päättäneet lisätä vientiä Turkista ja Azerbaidžanista.Uskon, että tämä pysäyttää tuotteiden hintojen nousun edelleen ja antaa aikaa lisätä kotimaista tuotantoa.Uskon, että näiden tuotteiden hinta laskee pian’, Tkhakushinov sanoi.

Joissakin kaupoissa on edelleen ala-arvoista tavaraa.

Kuva: Daniil Oparin/VN Archive.

Hän lisäsi, etteivät vain liittovaltion viranomaisten päätökset voi olla avainasemassa ongelman ratkaisemisessa.Myös yksityiset yrittäjät pystyvät korjaamaan tilanteen kananmunien hintojen jyrkän nousun myötä.

Ekonomisti selitti myös, että nykytilanne on seurausta epätäydellisestä järjestelmästä.Hänen mukaansa kananmunien jyrkkä hinnannousu olisi voitu välttää kokonaan.Esimerkiksi jos Venäjällä olisi ollut suunnitelmatalous, kuten Neuvostoliitossa.Sen avulla elintarvikkeiden hintojen jyrkkä nousu olisi voitu estää.Erityisesti siksi, että hallitus tuntee aina tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot.

Aiemmin maatalousministeriö kertoi milloin kananmunat halpenevat.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Onko mahdollista, että Azerbaidžanin ja Turkin vienti todella ratkaisee kananmunien hintojen nousun ongelman Venäjällä? Mitä mieltä muut asiantuntijat ovat tästä näkemyksestä?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten