KotiReseptitMiksi cremaa ei voi poistaa liemestä: odottamaton ratkaisu - se ei ole...

Miksi cremaa ei voi poistaa liemestä: odottamaton ratkaisu – se ei ole sitä, mitä luulit

Olet luultavasti tottunut poistamaan varovasti vaahdon, kun keität lientä: uskotaanhan yleisesti, että se pilaa valmiin ruoan maun.Itse asiassa kokeneet kokit pitävät sitä hyödyllisenä.

Kyllä, ensisilmäyksellä liemi, josta ei ole poistettu vaahtoa, voi vaikuttaa epämiellyttävältä.Mutta juuri vaahto antaa keitolle runsaan maun ja aromin.Lisäksi juuri tämä vaahto sisältää hyödyllistä ainetta – liivatetta.Gelatiinin ansiosta nivelet vahvistuvat, ja keitto saa tarvittavan koostumuksen.

Vaahdon kanssa keitetty keitto on täyteläisempää.

Kuva: azerbaijan_stockers/Freepik.com.

On toinenkin syy: vaahto tekee liemestä erityisen runsasta ja ravitsevaa.Lopuksi, luopumalla kalkinpoistosta säästät aikaa: sinun ei tarvitse seistä kiehuvan kattilan ääressä pitkiä aikoja ja tarttua hetkeen, jolloin voit poistaa pienimmätkin vaahtohiukkaset skimmerillä.

Ja kaikkein turhauttavinta on, että kotitalous ei arvosta näitä ponnisteluja: heille keiton maku on sama kuin vaahdon kanssa.Ottaen huomioon kaiken edellä mainitun, ehkä et nyt halua tuhlata aikaa ja energiaa täysin tarpeettomiin toimiin ja jätät vaa’an rauhallisesti kattilaan.

Mutta toinen tapa – keiton keittäminen suljetun kannen alla – on järkevä: ilman kantta saat aivan erilaisen lautasen.

’Belnovostin’ materiaalien mukaan.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Miksi vaahto on niin tärkeää keiton valmistuksessa? Onko siitä todellakin niin suurta hyötyä, vai olisiko parempi poistaa se perinteiseen tapaan?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten