KotiKeittiöniksitMiten pelastaa nopeasti kellastuva valkosipuli: muista tämän ravitsevan rehun koostumus

Miten pelastaa nopeasti kellastuva valkosipuli: muista tämän ravitsevan rehun koostumus

Kevät on kasvien aktiivisen kasvun ja kehityksen aikaa talven lepotilan jälkeen.Tänä aikana on erittäin tärkeää antaa viljelykasveille tarvittavat ravinteet, erityisesti niinkin suositulle vihanneskasville kuin valkosipulille.

Oikeanlainen ruokinta antaa valkosipulin vahvistua, välttää lehtien kellastumista ja muodostaa suuria, terveitä sipuleita.

Määritä ensin valkosipulin ravinnetarpeet.Tärkeimmät niistä ovat typpi vihreän massan kasvua varten, fosfori juurten kehitystä ja sipulin muodostumista varten ja kalium kasvin vastustuskyvyn vahvistamiseksi.

Toiseksi, valitse oikea lannoite.Orgaaniset lannoitteet, kuten lanta, siipikarjanlanta tai komposti, ovat erinomainen vaihtoehto.Ne tarjoavat valkosipulille useita ravintoaineita.

Kolmanneksi haluttaessa voidaan käyttää kivennäislannoitteita noudattaen suositeltuja annoksia, jotta vältetään ylilannoitus.

Neljänneksi otetaan huomioon maaperän ominaisuudet.Happamilla mailla käytetään puutuhkaa ja emäksisillä mailla kaliumsuoloja tai erityisiä kaliumlannoitteita.

Viidenneksi, älä unohda lannoittaa säännöllisesti.Lannoita 2-3 viikon välein koko kasvukauden ajan, jotta ravinteita saadaan tasaisesti.

Kuudes , muista yhdistää lannoittaminen kohtuulliseen kasteluun, jotta maaperä ei kuivu tai kastu liikaa.

Noudattamalla valkosipulin kevätruokintaa koskevia yksinkertaisia sääntöjä annat kasveille kaiken, mitä ne tarvitsevat aktiiviseen kasvuun ja kehitykseen.Kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa käytetään orgaanisia ja kivennäislannoitteita, otetaan huomioon maaperän ominaisuudet, säännöllinen levitys ja asianmukainen kastelu, on avain siihen, että saadaan erinomainen sato suuria, terveitä sipuleita ilman merkkejä lehtien kellastumisesta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Kiitos hyödyllisistä neuvoista! On todella tärkeää huolehtia oikeanlaisesta ravinnosta, jotta valkosipuli voi hyvin ja kehittyy vahvaksi. Olen itse noudattanut näitä ohjeita, ja kasvini kiittävät kukoistamalla kauniisti.

  2. Kiitos hyvistä neuvoista! Olen itse kokenut, että oikeanlainen ravinteiden antaminen on avain valkosipulin terveeseen kasvuun. Täytyy seurata näitä vinkkejä kevään tullen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten