KotiPuutarhuriMitä kukkia ja kasveja ei pidä ruokkia tuhkalla: muista nämä lajikkeet

Mitä kukkia ja kasveja ei pidä ruokkia tuhkalla: muista nämä lajikkeet

Puutuhka on yksi suosituimmista ja edullisimmista orgaanisista lannoitteista puutarhureiden ja puutarhureiden keskuudessa. Korkean kalium- ja fosforipitoisuutensa ansiosta se edistää kasvien kasvua ja kehitystä, parantaa maaperän rakennetta ja voi jopa suojata kasveja taudeilta ja tuholaisilta. 

Muista, että huolimatta puutuhkan kiistattomista eduista orgaanisena lannoitteena, sen käyttö vaatii tiettyä tietoa ja varovaisuutta.
Tuhkalla ruokittavaksi soveltuvien viljelykasvien oikea valinta, sen varastointia ja käyttöä koskevien sääntöjen noudattaminen antaa sinun välttää ei-toivotut seuraukset ja tarjota kasveille tarvittavat ravinteet.
Älä unohda näitä suosituksia, ja puutarhasi ilahduttaa sinua runsaalla ja terveellisellä sadolla!

 

 

Monikäyttöisyydestään huolimatta tuhka ei kuitenkaan sovellu joidenkin happamaa ympäristöä suosivien kasvien ruokkimiseen. Ei-toivottujen seurausten välttämiseksi ja sadon vahingoittamisen välttämiseksi sinun on tiedettävä, mitä viljelykasveja ei saa lannoittaa puutuhkalla, sekä oikea lähestymistapa sen levitysprosessiin.

 

Ensinnäkin tuhkan käyttöä ei ehdottomasti suositella puutarhakasvien, kuten vesimelonien, retiiseiden ja suolahapon ruokkimiseen. Nämä kasvit suosivat hapanta maaperää, ja tuhkan lisääminen voi aiheuttaa niille merkittävää haittaa.

 

Toiseksi kukkapenkkiä lannoitaessa on oltava varovainen, sillä monet koristekasvit, kuten alppiruusut, hortensiat, atsaleat, kanervat, saniaiset ja kielot kuuluvat asidofiilien ryhmään ja kasvavat parhaiten happamassa ympäristössä, joten tuhkalla lannoitus ei ole heille hyväksyttävää.

 

Kolmanneksi , ennen tuhkan lisäämistä, se on säilytettävä asianmukaisesti kuivassa paikassa, jotta se ei menetä hyödyllisiä ominaisuuksiaan kosteuden vuoksi. Tuhkan sekoittamista muihin orgaanisiin lannoitteisiin, kuten lannan tai lintujen jätöksiin, tulee kuitenkin välttää, koska se voi vähentää niiden typpipitoisuutta.

 

Neljänneksi , tuhkaa ei saa lisätä yhdessä superfosfaatin tai dolomiittijauhon kanssa, koska tämä voi johtaa fosforin imeytymisen häiriintymiseen ja liiallisiin muutoksiin maaperän happamuudessa, mikä vahingoittaa itse kasveja.

 

Muista, että huolimatta puutuhkan kiistattomista eduista orgaanisena lannoitteena, sen käyttö vaatii tiettyä tietoa ja varovaisuutta. Tuhkalla ruokittavaksi soveltuvien viljelykasvien oikea valinta, sen varastointia ja käyttöä koskevien sääntöjen noudattaminen antaa sinun välttää ei-toivotut seuraukset ja tarjota kasveille tarvittavat ravinteet. Älä unohda näitä suosituksia, ja puutarhasi ilahduttaa sinua runsaalla ja terveellisellä sadolla!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten