KotiKotitalouden niksitMiksi kokeneet puutarhurit eivät istuta tujaa talon lähelle: 3 syytä valita eri...

Miksi kokeneet puutarhurit eivät istuta tujaa talon lähelle: 3 syytä valita eri puu

Thuja on ikivihreä kasvi, jota ovat pitkään ympäröineet erilaiset legendat ja taikauskot. Ranskan kuningas, joka arvosti sen koristeellisia ominaisuuksia ensimmäisenä, kutsui tujaa ”elämän puuksi” sen ikivihreiden oksien vuoksi ja toivoi, että tämä kasvi tuo omistajalleen pitkäikäisyyttä. 

 

 

Tujan rikkaasta historiasta ja kauneudesta huolimatta monet pelkäävät edelleen istuttaa sitä kotinsa lähelle luottaen vakiintuneisiin ennakkoluuloihin. Tässä artikkelissa ymmärrämme, mistä tujaan liittyvien taikauskoiden juuret tulevat, ja pohdimme sen kiistattomia etuja ja etuja ympäristölle.

 

Ensinnäkin kansan taikauskon mukaan talon lähelle istutettu tuja voi tuoda epäonnea omistajille ja houkutella pahoja henkiä. Tämä myytti syntyi siitä tosiasiasta, että aiemmin tuja istutettiin usein hautausmaille sen hoidon helppouden vuoksi.

 

Toiseksi uskotaan, että tujan ei pitäisi antaa kasvaa taloa korkeammalle – tätä pidettiin onnettomuuden ennakkoedustajana.

 

Kolmanneksi jotkut uskovat, että talon lähelle istutettu tuja voi herättää pahojen ihmisten huomion, jotka voivat ryöstää omistajat.

 

Toisin kuin nämä taikauskot, tujalla on kuitenkin useita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin arvokkaan kasvin mille tahansa puutarhapalstalle. Siten tujan neulat sisältävät aromadendriinia, ainetta, jolla on voimakas antimikrobinen vaikutus ja joka auttaa vähentämään kausittaisia ​​vilustumistapoja.

 

Samaan aikaan, syvälle juurtuneista taikauskoista huolimatta, tuja on erinomainen valinta puutarhatonttien maisemointiin. Sen neuloilla on myönteinen vaikutus omistajien terveyteen, mikä vähentää vilustumisriskiä, ​​ja tiheä kruunu luo suojaavan nauhan melulta ja pakokaasuilta. Lisäksi tujan juuristo vahvistaa maaperää ja estää sen eroosiota ja maanvyörymiä. Siksi älä pelkää istuttaa tujaa kotisi lähelle – tämä kasvi tuo monia etuja ja koristaa sivustosi ikivihreällä kauneudellaan!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten