KotiElämäntapaohjeetÄlä heitä pahvilaatikoita roskiin: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja arjessa

Älä heitä pahvilaatikoita roskiin: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja arjessa

Pahvilaatikoita jää usein yli ostosten jälkeen ja monet meistä heittävät ne pois. Itse asiassa tällaisista laatikoista voit kuitenkin tehdä monia hyödyllisiä asioita kotiin tai mielenkiintoisia asioita lapsille. Katsotaanpa 10 ideaa siitä, mitä voit tehdä omin käsin.

 

 

Ensinnäkin pahvilaatikot voivat toimia erinomaisena materiaalina lasten opetus- ja opetuslelujen ja apuvälineiden luomiseen . Voit esimerkiksi tehdä säästöpossun, jolla opetetaan kolikoiden laskemista. Tällainen lelu kehittää lapsen hienomotorisia taitoja, opettaa häntä laskemaan ja tunnistamaan erilaisia ​​rahan arvoja. Tai voit esimerkiksi tehdä yksinkertaisen kellon ilman mekanismia, joka selittää ajan käsitteen lapsellesi.

 

Toiseksi, pahvi sopii erinomaisesti viihteen luomiseen sekä lapsille että koko perheelle. Voit esimerkiksi tehdä kotinukketeatterin , jossa sekä maisemat että nuket luodaan omin käsin. Tämä kiehtoo ja kiehtoo lapset suuresti ja tuo myös kaikki perheenjäsenet lähemmäksi toisiaan yhteisen luovan prosessin kautta. 

 

Kolmanneksi pahvilaatikot ovat erinomainen raaka-aine hyödyllisten sisustusesineiden luomiseen . Voit esimerkiksi tehdä alkuperäisen valaisimen valopilven muodossa lastenhuoneeseen tai työpöytään. Tällaiset asiat ovat hyödyllisiä jokaisessa kodissa.

 

Neljänneksi pahvi sopii täydellisesti lelujen tekemiseen omin käsin yhdessä lasten kanssa. Olipa kyseessä eläinhahmot koko eläintarhalle tai hahmoja suosikkisarjakuvistasi, tällainen luovuus valloittaa sekä lapset että aikuiset. Ja tuloksia voidaan käyttää peleissä ja lastenhuoneen sisustamisessa.

 

Viidenneksi, jos perheessäsi on jalkapallofaneja, niin erinomainen vaihtoehto olisi luoda pöytäjalkapallopöytä pahvilaatikoista ja joistakin improvisoiduista materiaaleista, kuten tulitikuista tai hammastikuista. Tämä voi olla hauskaa koko perheen toimintaa, ja valmiina peli piristää ihanasti niin lasten kuin aikuistenkin vapaa-aikaa.

 

Kuudenneksi kaikenlaiset merirosvopelit ja seikkailut ovat lasten keskuudessa erittäin suosittuja. Voit rakentaa oikeita merirosvolaivoja vanhoista pahvilaatikoista , koristella niitä ja järjestää jännittäviä meritaisteluja suoraan lastenhuoneeseen tai olohuoneen matolle. Tällaiset pelit kehittävät lapsen mielikuvitusta.

 

Seitsemänneksi, jos ompelet, kirjonat tai muutat käsitöitä, vanhat pahvilaatikot voidaan muuntaa käteviksi järjestäjiksi tai laatikoiksi kaikenlaisten pienten esineiden, kuten lankojen, nappien, kangaspalasten, säilyttämiseen. Tällaisten astioiden valmistaminen täsmälleen tarpeitasi vastaaviksi on paljon helpompaa kuin ostaa valmiita, joista usein puuttuu tai on liian monta lokeroa.

 

Kahdeksanneksi pahvilaatikot voivat toimia erinomaisena materiaalina erilaisten sisustuselementtien luomiseen . Voit leikata pahvista kauniita hahmoja, bareljeefejä ja kolmiulotteisia paneeleja, joita voidaan käyttää lastenhuoneen tai muun huoneen seinien koristeluun. Nämä ovat ainutlaatuisia koriste-elementtejä, joita kenelläkään muulla ei ole.

 

Yhdeksänneksi, vanhoista pahvilaatikoista voi tehdä alkuperäisiä huonekaluja nukeille tai lasten leluhahmoille. Pienoispöydän, nojatuolin, sohvan tai pinnasängyn tekeminen on erinomainen mestarikurssi lapsen kanssa harjoitteluun, ja itse huonekalut ovat hyödyllisiä peleissä.

 

Kymmenenneksi, pahvilaatikoiden palasista voit rakentaa yhdessä lapsesi kanssa erilaisia ​​leikkilabyrinttejä, tunneleita, linnoituksia ja muita leikkirakenteita. Ja kun rakennat alustan ja peität sen sopivalla kankaalla, saat kestäviä pelimoduuleja lasten iloksi.

 

Kuten näette, mielikuvitus ja mahdollisuudet luoda hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita tarpeettomasta pahvista ovat loputtomat. Joten ennen kuin heität pois toisen laatikon, mieti sitä – ehkä siitä tulee toinen mestariteos kotillesi tai lapsellesi?

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten