KotiMielenkiintoinenLämmitys: joten sinun pitäisi nyt asettaa se tasolle 5

Lämmitys: joten sinun pitäisi nyt asettaa se tasolle 5

Kuulostaa epäloogiselta, mutta lämmityksen maksimiteholle asettaminen kesällä voi olla hyödyllistä.

Tämä pitää paikkansa, jos järjestelmäsi vastaa myös kodin lämpimästä vedestä.

Aseta lämmitys 5: näin tapahtuu kesällä

Useimmissa tapauksissa ei ole käytännöllistä syytä asettaa lämmitys maksimiteholle (yleensä taso 5), kun ulkolämpötila on 30 astetta. Yleensä se sammutetaan tai asetetaan erittäin alhaiselle lämpötilalle lämmityskauden lopussa ja korkeiden lämpötilojen vallitessa. Tämä säästää energiaa ja ylläpitää mukavaa elinympäristöä.

On kuitenkin tilanteita, joissa korkea lämmityslämpötila on tarpeen, jopa kesällä.

Esimerkiksi, jos sisätiloissa on erittäin kosteaa tai se täytyy kuivata nopeasti. Tällöin lämmityksen kytkeminen päälle lyhyeksi ajaksi auttaa kuivaamaan ilmaa. Tämä on järkevää vain, jos sisätilojen kosteutta on merkittävästi vähennettävä ja muut menetelmät, kuten tuuletus, eivät riitä tai ovat epäkäytännöllisiä.

Toinen syy voi olla tekniset testit tai lämmitysjärjestelmän huolto.

Joskus järjestelmä asetetaan korkealle tasolle sen toimivuuden tarkistamiseksi huollon jälkeen. Tämä on tarkoitettu osoittamaan, että kaikki komponentit toimivat oikein.

Lämmitys kesäisissä lämpötiloissa, erityisesti lämmityskauden lopussa, ei ole monissa taloissa epätavallista, vaikka se jäisikin huomaamatta. Tämän syynä on lämmitysjärjestelmän epätarkoituksenmukainen säätö.

Automaattinen siirtyminen kesätilaan ei usein riitä, koska ne eivät oikeastaan toimi kesäkuukausina.

Jotta sähkökustannusten nousu vältettäisiin, oikea perussäätö on ratkaiseva tekijä lämmitysjärjestelmän vaihtamisessa.

Ulkosensoreilla varustetut järjestelmät, jotka tuottavat myös kuumaa vettä

Monet lämmittimet siirtyvät automaattisesti niin sanottuun ”kesätilaan”. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat täysin pois päältä. Sen sijaan ne käynnistyvät, kun ulkoinen anturi havaitsee lämpötilan laskevan tietyn tason alle.

Näin kuluttajien tulisi toimia

Järjestelmän asianmukaisen suorituskyvyn varmistamiseksi toimi näin:

  1. Valitse ”vain kuuma vesi” -asetus ”kesätilan” sijaan. Tämä tarkoittaa, että vettä ei käytetä lämmitykseen, vaan vain keittiön ja kylpyhuoneen kuumaan veteen.
  2. Vaihdon jälkeen aseta termostaatit tasolle 5. Tämä heikentää mekanismia, joka säätelee veden virtausta pattereihin ja voi estää venttiilien tukkeutumisen kesällä sekä jumiutumisen seuraavan lämmityskauden alussa – mikä pahimmassa tapauksessa vaatisi niiden vaihtamista.
Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten