KotiPuhdistusvinkitKokeneet kesäasukkaat istuttavat ne useimmiten omenapuiden alle: muista nämä 4 todistettua kasvilajia

Kokeneet kesäasukkaat istuttavat ne useimmiten omenapuiden alle: muista nämä 4 todistettua kasvilajia

Sopusointuisten kasviyhteisöjen luominen on yksi puutarhurin tärkeimmistä tehtävistä. Oikein valitut naapurit voivat vaikuttaa suotuisasti toisiinsa, suojaamalla tuholaisilta, parantamalla maaperän koostumusta ja edistämällä runsaampaa hedelmää. 

 

 

  • Muista, että omenapuiden taitava yhdistäminen muiden viljelykasvien kanssa luo harmonisen ja erittäin tuottavan puutarhaekosysteemin.

  • Noudata kokeneiden puutarhureiden suosituksia ja tee säätöjä tarvittaessa – ja ponnistelusi palkitaan runsaalla ja herkullisella omenasadolla!

 

Jotkut kasviyhdistelmät voivat kuitenkin olla tuhoisia samankaltaisten sairauksien tai ravintoainekilpailun vuoksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitkä viljelykasvit ovat ihanteellisia omenapuiden kumppaneita, ja mitkä niistä on parasta välttää istutettaessa yhdessä.

 

Ensinnäkin tansysta, celandiinista ja kehäkukkasta tulee luotettavia omenapuiden suojaajia kirvoja vastaan. Nämä kasvit karkottavat ei-toivottuja tuhohyönteisiä ja estävät niitä pääsemästä arvokkaaseen satosi.

 

Toiseksi , apila rikastaa maaperää typellä, joka on tarpeen omenapuiden kasvulle ja kehitykselle. Se houkuttelee myös mehiläisiä, mikä varmistaa pölytyksen ja hyvän sadon.

 

Kolmanneksi hostat ja pionit ovat erinomainen valinta. Ne luovat suojan tuulelta ja tarjoavat varjoisia olosuhteita, jotka ovat niin suotuisat omenapuille.

 

Neljänneksi viherkasvit, kuten salaatti, pinaatti ja suolaheinä, ovat myös erinomaisia ​​naapureita, koska ne eivät luo kilpailua luonnonvaroista.  

 

Mitä ei voi istuttaa omenapuun alle?

Ensinnäkin sinun tulee luopua ajatuksesta istuttaa yrttejä, kuten minttua, basilikaa, salviaa tai persiljaa omenapuiden viereen, koska ne voivat vaikuttaa negatiivisesti satoon.

 

Toiseksi , pidä auringonkukat, kielot, talvipuut ja ruusut poissa omenapuista. Niiden juurijärjestelmät ja ravinnetarpeet voivat olla haitallisia puille.

 

Kolmanneksi omenapuiden viereen ei ehdottomasti suositella pihlajaa, lintukirsikkaa, viburnumia ja koivua istuttamaan, koska ne houkuttelevat tuholaisia ​​ja heikentävät maaperää.

 

Neljänneksi , ennen kuin valitset seurakasveja, tutki huolellisesti niiden ominaisuuksia. Oikeat naapurit eivät vain suojaa omenapuitasi, vaan tarjoavat myös ihanteelliset olosuhteet niille kukoistaa.

 

Ennen kuin valitset seurakasveja, tutki huolellisesti niiden ominaisuuksia. Oikeat naapurit eivät vain suojaa omenapuitasi, vaan tarjoavat myös ihanteelliset olosuhteet niille kukoistaa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten