KotiKotitalouden niksitKuinka valkaista puita keväällä: kokeile näitä tehokkaita kalkkikorvikkeita

Kuinka valkaista puita keväällä: kokeile näitä tehokkaita kalkkikorvikkeita

Kevään alkaessa puutarhurit ja puutarhurit aloittavat perinteisen hedelmäpuiden hoitotyön. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on puiden runkojen valkaisu, joka on suunniteltu suojaamaan niitä tuholaisilta ja negatiivisilta ympäristötekijöiltä.

 

 

Puiden valkaisumenetelmän valinta riippuu puutarhurin henkilökohtaisista mieltymyksistä, puiden iästä ja kunnosta sekä tarvittavien komponenttien saatavuudesta. Tärkeintä on suorittaa tämä menettely ajoissa, ennen aktiivisen kasvukauden alkamista. Oikein tehty valkaisu ei ainoastaan ​​anna puutarhallesi koristeellista ilmettä, vaan myös suojaa puita luotettavasti tuholaisilta ja epäsuotuisilta sääolosuhteilta edistäen niiden tervettä kasvua ja kehitystä.

 

Vaikka yleisin menetelmä on edelleen kalkkilaastin käyttö, on olemassa monia vaihtoehtoisia valkaisumenetelmiä, jotka ovat yhtä tehokkaita.

 

Ensin tarkastellaan klassista menetelmää – puiden valkaisua kalkilla . Sammutettu kalkki ei ainoastaan ​​puhdista puuta mikrobeista ja suojaa sitä suoralta auringonvalolta, vaan myös sateen huuhtoutuu nopeasti pois. Kalkkilaastin valmistamiseksi sinun on sekoitettava 3 kilogrammaa sammutettua kalkkia 10 litraan vettä ja sekoitettava huolellisesti, kunnes kokkareet ovat täysin liuenneet. Sienitautien estämiseksi voit lisätä 300 grammaa kuparisulfaattia ja vähentää samalla kalkin määrää 0,5 kilogrammalla.

 

Toiseksi kalkkipinnoitteen saostumisenkestävyyden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä liuokseen kaseiiniliimaa . Sekoita tätä varten 1,5 kiloa sammutettua kalkkia puoleen ämpäriin vettä ja lisää 50 grammaa liimaa.

 

Kolmanneksi mielenkiintoinen vaihtoehto on valkoisen saven käyttö , jolla on vettä hylkivät ominaisuudet ja joka suojaa puita pakkaselta. Tällaisen liuoksen valmistamiseksi sekoita 2,5 kilogrammaa liitua ja 400 grammaa jauhettua valkoista savea 8 litraan vettä.

 

Neljänneksi jotkut puutarhurit harjoittelevat lannan lisäämistä kalkitusliuokseen , jonka avulla voit samanaikaisesti ruokkia puita ja suojata niitä taudeilta. Sekoita tätä varten 2,5 kiloa sammutettua kalkkia, 300 grammaa kuparisulfaattia, 1 kilogramma jauhettua savea, 2 kilogrammaa tuoretta lantaa ja 8 litraa vettä tasaiseksi.

 

Viidenneksi , nuorille puille, joita emäksinen kalkki voi vahingoittaa, sopii liimaan ja liituun perustuva liuos . Ota 10 litraa vettä varten 3 kilogrammaa liitua, joka on seulottu aiemmin hienon siivilän läpi. Liuoksen koostumuksen tulisi muistuttaa paksua smetanaa.

 

Kuudenneksi moderni ja kätevä tapa on käyttää akryylimaalia , joka levitetään yksinkertaisesti puunrunkoon. Tämä pinnoite ei huuhtoudu pois sateen vaikutuksesta ja antaa puun ”hengittää” tukkimatta kuoren huokoset.

 

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten