KotiKotitalouden niksitÄlä heitä munankuorta pois: 8 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja maalla

Älä heitä munankuorta pois: 8 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja maalla

Munankuoret ovat hämmästyttävä luonnonmateriaali, josta voi tulla välttämätön avustaja jokaiselle kotiäidille ja kesäasukkaalle. Tällä edullisella ja ympäristöystävällisellä tuotteella on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka edistävät tervettä kasvien kasvua ja kehitystä. 

 

Siten munankuoret ovat universaali ja turvallinen materiaali, josta voi tulla uskollinen avustajasi puutarhassa.
Käytä sitä taimien kasvattamiseen, ruukkukasvien viemäriin, tuholaistorjuntaan ja lannoitteeksi eri viljelykasveille.
Käyttämällä ympäristöystävällisiä ja edullisia menetelmiä et pidä huolta vain ympäristöstä, vaan voit myös saavuttaa upeita tuloksia puutarhassasi!

 

Munankuoren käyttö orgaanisena lannoitteena, maaperän hapettumisenestoaineena, tuholaisten torjuntaan ja jopa taimien kasvattamiseen ovat vain muutamia sen monista eduista. 

 

Ensinnäkin sinun on valmistettava kuori jauhamalla se huhmareessa tai käyttämällä muita käytettävissä olevia keinoja. Tämän jälkeen materiaalia on kuivattava pahvilaatikossa tai paperipussissa 5 päivän ajan alhaisissa kosteusolosuhteissa.

 

On myös tärkeää tietää, että munankuoret eivät sovellu kaikille viljelykasveille. Sitä suositellaan käytettäväksi paprikalla, munakoisolla, tomaateilla, herukoilla, parsakaalilla, mesikastemelonilla, sipulilla, salaatilla ja punajuurilla, mutta sitä ei saa käyttää papuille, herneille, kauluksille, kurkuille, pinaatille, kesäkurpitsalle ja mansikoille.

 

Ja nyt kutsumme sinut tutustumaan 8 hyödylliseen tapaan käyttää munankuoria:

 

Ensinnäkin kuori on erinomainen työkalu maaperän hapettumisen poistamiseen. Voit tehdä tämän lisäämällä reikään pieni kourallinen jauhetta kasveja istutettaessa tai lisäämällä sitä penkkiin puolitoista kupillista neliömetriä kohden.

 

Toiseksi murskatut kuoret voivat toimia tehokkaana lannoitteena kukkakaalille ja korvata muun tyyppiset lannoitteet.

 

Kolmanneksi suurten munankuorten ja tuhkan sekoitus karkottaa etanoita istutuksistasi ja luo niille ylitsepääsemättömiä esteitä.

 

Neljänneksi munankuorta voidaan käyttää eräänlaisena ”ruukuna” taimien kasvattamiseen. Tätä varten sinun on otettava koko kuori, tehtävä siihen reikiä viemäröintiä varten, lisättävä hedelmällistä maaperää ja istutettava siemenet. Kun taimet kasvavat, ne voidaan istuttaa maahan yhdessä kuorien kanssa, jotka hajoavat ajan myötä.

 

Viidenneksi , sadonkorjuun jälkeen on suositeltavaa lisätä murskatut kuoret kaivettuihin penkkeihin ennen talvea. Kylmänä aikana se liukenee ja rikastuttaa maaperää hyödyllisillä aineilla valmistaen sen seuraavaan kauteen.

 

Kuudenneksi , munankuorijauhe voi auttaa taistelussa mustajalka-sairautta vastaan, joka vaikuttaa taimiin. Kasvien pyyhkiminen tällä luonnollisella lääkkeellä estää tartunnan leviämisen.

 

Seitsemänneksi suuria kuoripaloja voidaan käyttää salaojituskerroksena istutettaessa sisäkasveja ruukkuihin.

 

Kahdeksanneksi , kasveja syövän tuholaisen, myyräsirkan, karkottamiseksi sinun tulee lisätä murskattuihin kuoriin kasviöljyä ja haudata tämä seos penkkien väliin. Luonnollinen ja turvallinen karkote suojaa istutuksiasi koko kauden ajan.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten