KotiMielenkiintoinenHyödyllisten puutarhahyökkääjien elämästä: seinä symbalaria

Hyödyllisten puutarhahyökkääjien elämästä: seinä symbalaria

Yhdessä artikkelissa yritin välittää lukijoille ajatuksen siitä, että ei ole väliä millaisia ​​kiviä sinulla on tai mistä reunus yleensä on tehty, jos kaikki tämä on peitetty tiheillä talvivihreillä perennoilla. Yritän nyt havainnollistaa tätä ajatusta symbalarian avulla.

1. Puutarhani 7. lokakuuta

Mutta aloitan siitä, että symbalaria on aggressiivinen kasvi, joten se voidaan istuttaa vain sellaisiin paikkoihin, joihin teoriassa ei olisi häpeä antaa sitä kokonaan. Cymbalaria ryömii ohuilla maanalaisilla juurilla, tunkeutuen pienimpiin rakoihin, ja ongelmana on, että ne ovat niin pehmeitä ja herkkiä, että ne repeytyvät välittömästi ja jokaisesta pienestä palasesta voi kasvaa uusi symbalaria. Mutta ei vain sitä, vaan se myös kylvää onnellisesti siemeniä!

Oma puutarha 27. kesäkuuta

Jos tämä kasvi kuitenkin osoittautuu oikeaan paikkaan, sillä ei ole hintaa, koska

Symbalarian kolme etua

1  . Oikeissa olosuhteissa tämä monivuotinen kasvi kasvaa nopeasti. Oikeat olosuhteet ovat seinä, eli seinä symbalaria! Kun tarvittava seinä ei ollut puutarhassani valmis, niin symbalaria odotti taimitarhassa pari vuotta, ja tämä on hedelmällistä murenevaa maata, säännöllistä kastelua, riittävästi aurinkoa… 6 symbalariaani istui siellä vaatimattomasti pari vuotta. , kasvoi heikosti, ja niitä katsellessani ajattelin: Enkö ostanut tarpeeksi tulevaa seinää varten? Ja olin vain yllättynyt kuinka paljon tiedot tämän maanpeitteen aggressiivisuudesta eivät vastanneet silloisia todellisuuksiani.

Puutarhani heinäkuussa 2024 – oikealla symbalaria kahdella vihreällä purolla

Ja miksi kaikki? Koska se on seinään kiinnitetty! Koska tämä kasvi ei ollut pystysuorassa, se puhkesi kasvuun niin sanoinkuvaamattomalla nopeudella, että juoksin eliminoimaan seuraukset odottamatta edes kauden loppua.

Havainnollistan kasvuvauhtia. Tässä yksi tämän päivän dulcimereistani:

Oma puutarha 7. lokakuuta

Ja tässä sama paikka 29. maaliskuuta tänä vuonna:

 

Oma puutarha 29. maaliskuuta

Ja kyllä ​​- kaikki, mikä kasvoi, muodostui siitä pienestä möykkystä, jos se näkyy maaliskuun kuvassa. Eikä se mene minnekään, koska…

2  . Cymbalaria on talvivihreä kasvi . Sen lehdet eivät kuole pois lämpimän kauden lopussa, tämä kasvi säilyttää kauniin vihreän värinsä ympäri vuoden, jos se ei ole lumen alla:

 

Puutarhani tammikuun 19

Tämä on ensisijaisesti tärkeää niille, jotka asuvat pysyvästi kaupungin ulkopuolella – marras- tai maaliskuussa mikä tahansa viheralue alueellamme on uskomattoman arvokasta!

Käytännössäni tapahtui vaimennusta erityisen paksun lumikellon alla, eikä kokonaan, vaan vain lehtien pinnalle, ja keväällä kasvi palasi hyvin nopeasti koristeellisen ulkonäön.

Minun on sanottava, että melkein kaikki vakavat resurssit kirjoittavat tämän kasvin alhaisesta talvikestävyydestä – en tiedä, en voi vahvistaa sitä, vaikka kokemus symbalarian havainnoinnista puutarhassani on edelleen riittämätön (vuodesta 2018), vaadittu 15 vuotta on vielä hyvin kaukana. Voin kuitenkin ajatella kahta syytä symbalarian menestykselle puutarhassani:

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten