KotiKotitalouden niksitEtanat välttävät puutarhasi: muista 5 todistettua tuholaistorjuntamenetelmää

Etanat välttävät puutarhasi: muista 5 todistettua tuholaistorjuntamenetelmää

Etanat ovat todellinen vitsaus puutarhureille. Nämä pienet kotijalkaiset voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja satoille syömällä kasvien lehtiä, varsia ja hedelmiä. 

 

 

Niiden torjunta vaatii kärsivällisyyttä ja erilaisten luonnollisten ja kemiallisten menetelmien käyttöä. On kuitenkin monia edullisia ja turvallisia tapoja suojata puutarhaasi näiltä ahneilta tuholaisilta.

 

Ensinnäkin murskatut munankuoret tai kasvien ympärille hajallaan oleva puutuhka voivat toimia erinomaisena esteenä etanoille . Terävät palat pistävät nilviäisten herkkää vatsaa estäen niitä pääsemästä lähemmäksi taimia. 

 

Toiseksi sinappijauheen pistävä haju karkottaa etanoita. Valmista vahva keite 100 g sinappia ja 5 litraa vettä ja suihkuta sitä kasveille ja niitä ympäröivälle maaperään. 

 

Kolmanneksi , asenna olutloukut paikkoihin, joissa tuholaiset kerääntyvät. Oluen haju houkuttelee etanoita, jotka putoavat säiliöön eivätkä pääse ulos. 

 

Neljänneksi , istuta penkkien ja kukkapenkkien ympärille voimakkaita ja mausteisia aromeja sisältäviä kasveja , kuten valkosipulia, rosmariinia, salviaa tai laventelia – nämä tuoksut hylkivät äyriäisiä.

 

Viidenneksi , jos kyseessä on vakava hyökkäys, turvaudu erityisiin hyönteismyrkkyihin, joita suositellaan etanoiden torjuntaan. Valitse turvalliset biologiset lääkkeet ja noudata ohjeita tarkasti.

 

Toisin sanoen, on monia tehokkaita ja edullisia tapoja päästä eroon etanoista puutarhassa ilman aggressiivisia kemikaaleja. Käytä integroitua lähestymistapaa, jossa yhdistyvät luonnolliset esteet, kasvikarkotteet ja ansoja. Ole sinnikäs ja tuholaiset lähtevät pian puutarhastasi. Suojaa satosi ympäristöystävällisillä menetelmillä ympäristöä vahingoittamatta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten