KotiKotitalouden niksitSivuille ei jää jälkeäkään nokkosista: muista nämä 5 tapaa päästä eroon rikkaruohoista

Sivuille ei jää jälkeäkään nokkosista: muista nämä 5 tapaa päästä eroon rikkaruohoista

Nokkonen on tunnettu rikkakasvi, joka voi olla puutarhureille todellinen päänsärky. Sen voimakas juuristo ja kyky lisääntyä nopeasti tekevät tämän kasvin hallinnasta erittäin vaikean tehtävän. 

 

Nokkosista eroon pääseminen kiinteistösi ei ole helppo tehtävä, mutta se on täysin toteutettavissa asianmukaisella kärsivällisyydellä ja sitkeydellä.
Käyttämällä integroitua lähestymistapaa erilaisiin torjuntamenetelmiin voit palauttaa järjestyksen penkkeihisi ja kukkapenkkeihisi estäen aggressiivisia rikkaruohoja valtaamasta uusia alueita.
Muista turvallisuusohjeet nokkosten kanssa työskennellessäsi ja valitse menetelmä, joka sopii parhaiten sivustosi pensaikkoihin.

On kuitenkin olemassa useita tehokkaita tapoja päästä eroon nokkosista, jotka auttavat palauttamaan järjestyksen alueellesi. On tärkeää muistaa turvaohjeet työskennellessäsi tämän piikkirikkaan rikkaruohon kanssa ja hankkia tarvittavat välineet.

 

Ensinnäkin voit turvautua kitkemiseen, joka sopii pienille nokkoskasveille. Tässä tapauksessa sinun ei tulisi poistaa vain maanpäällinen osa, vaan myös juurakot yrittäen saada ne mahdollisimman paljon maaperästä. Käytä mukavuuden vuoksi puutarhatyökaluja, kuten hammastettua kuokkaa tai haarukkaa. 

 

Toiseksi , nokkosen maanpäällisten osien säännöllinen niitto auttaa myös vähitellen kuluttamaan sen juuria. Yritä poistaa kasvit mahdollisimman läheltä maata trimmerillä, viikateella, ruohonleikkurilla tai trimmerillä. 

 

Kolmanneksi nokkosista voidaan poistaa valo ja kosteus käyttämällä peitemateriaalia, kuten paksua mustaa kalvoa, liuskekiveä tai vaneria. Tämä hidastaa sen kehitystä ja johtaa lopulta juurakoiden kuolemaan. 

 

Neljänneksi , maaperän kaivaminen syksyllä 30–40 cm:n syvyyteen auttaa nokkosen juuret nousemaan pintaan, missä ne kuolevat pakkasesta. 

 

Viidenneksi , nopein ja tehokkain, mutta kemiallinen menetelmä on kontaktiherbisidien käyttö, jotka tunkeutuvat kaikkiin kasvin kudoksiin ja aiheuttavat sen kuoleman. Noudata tarkasti ohjeita ja käytä suojavarusteita tällaisen työn aikana.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten