KotiPuutarhuriEtanat ja etanat puutarhassa: 15 hyödyllistä vinkkiä niistä eroon pääsemiseksi

Etanat ja etanat puutarhassa: 15 hyödyllistä vinkkiä niistä eroon pääsemiseksi

Etanat ja Lehtikotilot Puutarhassa: Vinkit ja Neuvot

Ei ole pulaa neuvoista ja vinkeistä, miten päästä eroon etanoista ja muista nilviäisistä puutarhassasi.

Pidätkö enemmän munankuorista vai olutmukeista? Mutta entä jos tarkastelet ongelmaa toisesta näkökulmasta?

Säänmuutokset ovat saaneet etanat ja lehtikotilot poistumaan piiloistaan. Puutarhoissa ja metsissä ne viettävät kenttäpäivää.

Mihin etanoita tai lehtikotiloita käytetään?

Ja kyllä, koska jos ne ovat siellä, siihen on hyvät syyt. Ne ovat välttämättömiä elementtien hajoamisprosessille. Ne syövät kasveja, jotka hajoavat, ja näin ollen niillä on olennainen rooli ravintoketjussa ja luonnon kiertokulussa. Ilman niitä komposti hajoaa huonommin, eikä metsässä ole entistä kiertokulkua.

Miksi nyt on niin paljon etanoita?

Runsaat sateet itäisillä alueillamme ovat ensimmäistä kertaa hyödyttäneet kasveja ja pohjavesiä. Sateet tulivat ennen kuin kasvit kasvoivat. Hyviä uutisia.

Auringon ja sateen jaksojen vuorottelu on suotuisaa kasveille. Kuningas juhlaa tarjotaan kaikille pienille olennoille puutarhassa.

Kuka on ahneiden etanoiden uhri?

Ensimmäinen asia, joka on tiedettävä, on, että ystävä-etanat rakastavat stressaantuneita kasveja. Kuten sen kuorinen sukulainen, se hyökkää ensin heikoimpien kimppuun. Joten puutarhurin on osattava tunnistaa kasviensa heikkoudet. Ja vastoin yleistä uskomusta, ne eivät välttämättä houkuttele nuoria kasveja. Ne syövät kaiken, mitä voi puraista puutarhassa, erityisesti kaalin sukuisia kasveja.

Kasvi elämänsä lopussa, mikä on loogista. Mutta myös nuori kasvi, joka kärsii jostain. Veden puute, lämpö- tai kylmäsokki tai jopa kaikki pienissä ruukuissa tai ruukuissa ostetut kasvit, jotka ovat heikentyneet, kun ne istutetaan maahan. Tämä on herkimmän vaiheen. Ja etanat eivät erehtyneet ja tulivat järjestämään suuren juhlan puutarhurin kustannuksella.

Vinkit

Vinkki 1:

Jos puutarhassasi on niitä riittävästi, ehkä ei kannata yrittää päästä eroon niistä hinnalla millä hyvänsä.

Kuten aiemmin todettiin, ne ovat erittäin hyödyllisiä kompostoinnissa, joten voit kerätä ne ja laittaa kompostoriin. Näin muutat valloittajan liittolaiseksi.

Vinkki 2:

Mutta he myös tietävät, kuinka välttää tiettyjä kasveja.

Vahvimmat. Joten sanot minulle, ”mikä on vahva kasvi”? Erik kertoo sinulle, että nämä ovat luonnollisia itämiä. Esimerkiksi anna yhden salaattikasveistasi siementää. Huomaat, että uudelleen kylvetyistä siemenistä kasvaa salaatteja, joita etanat eivät hyökkää. Kasvi on vahvistunut.

Vinkki 3 (joka seuraa vinkistä 2):

Älä epäröi uhrata paikkaa puutarhassasi valloittajille.

Jätä kulma kasveille, jotka itävät uudelleen, ja myös (miksi ei) muutamille kaalikasveille, jotka jätät paikalleen, jos et tarvitse tilaa. Ennen kaikkea anna kaalin kukkia, jotta se itää uudelleen. Etanat ja lehtikotilot viihtyvät hyvin kaalissa, jonka annat heille.

Vinkki 4 (melko epälooginen):

Istutaessasi nuoria kasveja vältä maan välitöntä multaa.

Jätä maa paljaaksi (mikä yleensä ei ole suositeltavaa) riittävän pitkäksi aikaa kasvien kehittymiseksi. Koska multa on etanoiden turvapaikka, ja siksi lähellä olevat kasvit ovat heille todellinen ruotsalainen pöytä. Kun kasvi kehittyy ja toipuu ”istutusstressistä” (älä katso, sanaa ei ole olemassa, mutta löysin sen erityisesti), on aika multaa puutarha.

Vinkki 5 (tunnetaan nimellä Mac’GyvEric):

Ennen kuin istutat nuoret kasvit pistokkeisiin, anna niiden seistä vedessä vähintään kolme tuntia. Nuoret salaattikasvit virkistyvät ja kestävät ilman stressiä istutuksen. Hyvin kuohkeuta maata ennalta kaivetussa noin 30 cm halkaisijaltaan olevassa kuopassa. Tämä auttaa juuria asettumaan kunnolla pehmeään maahan.

Toisaalta kerää muoviruukut, esimerkiksi suuret kermasta tai jogurtista peräisin olevat astiat, ja leikkaa pohjat.

Aseta näin saadut sylinterimäiset putket nuorten kasvien ympärille ja paina niitä hieman maahan stabiloimiseksi. Tämä putki muodostaa fyysisen esteen kasvien ympärille, ja jos etana joskus yrittää kiivetä siihen, sinulla on tarpeeksi aikaa huomata se.

Jos vakaumuksesi sallii, voit lisätä noin 10 rakeista luomuviljelyssä sallittua etanalääkettä.

Kun kasvi on vahvistunut, poista ruukku ja säilytä se turvallisessa paikassa uudelleenkäyttöä varten ensi vuonna.

Vinkki 6 (erityinen kurpitsalle):

Varo, se saattaa vaikuttaa ilmeiseltä, mutta on aina hyödyllistä muistaa vain läpinäkyvät pullot. Läpinäkymättömien maitopullojen kanssa asiat ovat huonompia (ymmärrät ironian?).

Leikkaa läpinäkyvän pullon pohja. Kylvä siemenet suoraan maahan ja peitä jokainen siemen tai siemenryhmä tiukasti maahan työnnetyllä pullon kannella. Täydellinen suoja. Mutta varo! Varo aurinkoa ja lämpöä. Sinun on muistettava poistaa nämä muovipullot, muuten nuoret kasvisi voivat palaa. Hyödyllinen tarkennus: valitse leveimmät pullot.

Vinkki 7 (isältä):

Tämä on sosiaalisten verkostojen lippuneuvo.

Se julkaistaan kolmessa muodossa: männynneulaset, puutuhka ja murskatut munankuoret. Vaikka tämä kaava on erittäin muodikas, se on paljon vähemmän tehokas kuin edelliset. Se vain hidastaa nilviäisiä, jotka eivät pidä ylittämästä tällaisia esteitä.

Periaate, kaikesta huolimatta, jos tämä vinkki sopii sinulle, on piirtää eräänlainen linja puutarhasi ympärille, ei jokaisen kasvin ympärille. Varmista kuitenkin, että piirretyn rajan sisälle ei jää tunkeilijoita. Voit valita murskatut munankuoret, tuhkan, neulaset tai näiden kolmen materiaalin sekoituksen. Puutuhkaa käytettäessä toimenpide on toistettava jokaisen sateen jälkeen.

Vinkki 8 (mummolta):

Leikkaamiesi muovipullojen pohjia voit käyttää myös etanoiden ansana.

Nälän lisäksi he myös haluavat juoda. Tee reikä syvyyteen, joka vastaa pullon pohjaa, ja aseta nämä pohjat maahan lähelle kasveja suojellaksesi niitä. Täytä pullojen pohjat oluella. Janoiset etanat sukeltavat ja todennäköisesti hukkuvat.

Vinkki 9:

Kun kasvit ovat tarpeeksi vahvistuneet ja siten vapautuneet stressistä, multaa maa. Multassa asettuvat saalistavat nilviäiset ja työskentelevät sinun eduksesi. Apuhyönteiset, kuten maakiitäjäiset, joihin kuuluvat kovakuoriaiset ja lyhytsiipiset, kuten leppäkertut ja poliisit, toimivat poliisina ja pidättävät nilviäiset. Itse asiassa ne syövät munia, eivät aikuisia yksilöitä. Tukea voivat tarjota myös muut apurit: siilit, päästäiset ja jopa rupikonnat. Älä epäröi luoda heille suojia ja turvapaikkoja.

Vinkki 10 (taimille):

Voit yksinkertaisesti sijoittaa taimet korkealle taimipöydälle. Voit myös tehdä sen itse kolmesta kuormalavasta, jotka on koottu ja koottu ylösalaisin U:n muotoon, ja kahdesta lautapalasta stabiloimaan näin muodostettua pöytää.

Vinkki 11 (joka seuraa vinkistä 1):

Kuten selitettiin vinkissä 1, nilviäiset ovat tärkeä osa kasvien hajoamisketjua. Ne ovat erityisen hyödyllisiä kompostorissasi. Aseta vain kompostori mahdollisimman kauas vihannespuutarhastasi ja heitä sinne tunkeilijat. He pitävät siitä niin paljon, että eivät yritä palata istutuksiisi.

Vinkki 12:

Voit myös kohdata ruukkuja, joissa on taivutetut reunat. Etanat eivät osaa kiertää reunaa (mutta etanat voivat). Näin ollen puolet hyökkääjistä on estetty.

Vinkki 13:

Aseta kulkulaudat istutuslinjojen väliin.

Ne asettuvat nopeasti pienillä etanoillamme, ja sitten sinun tarvitsee vain viedä laudat naapurin kanalaan tai mennä ja päästä niistä eroon kaukana puutarhastasi. Toimenpide on kuitenkin toistettava monta kertaa.

Vinkki 14:

Vihanneslaastareita on varottava.

Nämä pienet ruudut, jotka on ympäröity laudoilla, ovat etanoiden pesiä. He rakastavat piiloutua siellä. Jos todella pidät näiden puutarhojen keskiaikaisesta estetiikasta, suosi erittäin korkeita malleja, joiden korkeus on yli 50 cm.

Vinkki 15:

Sinulla on vielä kyynärpäärasvaa.

Ota ämpäri ja pieni lapio, kerää ne kaikki (muistuttaako sinua jostain?) ja mene tyhjentämään ämpäri vielä muutama sata metriä kauemmas. Toista toimenpide joka ilta ja joka aamu, kunnes ne katoavat kokonaan. Tämä on luultavasti yksinkertaisin versio asentaa.

Radikaali lisäbonus, jota voidaan käyttää vain viimeisenä keinona:

Ja viimeinen, hirvittävä menetelmä erittäin vihaisille puutarhureille, joilla ei ole lempeitä menetelmiä.

Ruokasooda. Yksikään etana ei selviä siitä. Käytä vain viimeisenä keinona. Jättäen turvalliset paikat nilviäisille.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten