KotiPuutarhuri7 kesäkuussa karsittavaa kasvia - näiden puiden, pensaiden ja köynnöskasvien leikkaaminen tässä...

7 kesäkuussa karsittavaa kasvia – näiden puiden, pensaiden ja köynnöskasvien leikkaaminen tässä kuussa varmistaa, että kasvisi kukoistavat

Kun kasvukausi etenee, on aika teroittaa oksasakset ja ryhtyä leikkaamaan

Kesäkuu on kiireinen aika puutarhassa. Puut, pensaat ja monivuotiset kasvit tuottavat uusia versoja, ja lämpötilojen noustessa tämä uusi kasvu voi olla yllättävän nopeaa. Vaikka on ilo nähdä rehevää uutta lehtivihreää ja kukkia pihalla, tietyt kasvit hyötyvät kevätleikkauksesta, ja sen tekeminen nyt parantaa kasvien muotoa ja terveyttä tulevina kuukausina.

On tärkeää muistaa, että kaikkia kasveja ei tule leikata ja siistiä kesäkuussa, ja leikkaaminen väärään aikaan voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa kasveille. Tästä syystä on parasta omaksua harkittu lähestymistapa puutarhanhoitoon, tunnistaen mitkä kasvit leikata keväällä ja samalla muistaen mitkä kasvit jättää leikkaamatta.

Joten ennen kuin tartut oksasaksiin ja ryhdyt leikkaamaan innokkaasti, ota hetki aikaa tutustuaksesi alla olevaan oppaaseen kesäkuussa leikattavista kasveista, mikä auttaa sinua välttämään kalliita leikkausvirheitä.

Mitä kasveja leikata kesäkuussa?

On monia pensaita, puita ja köynnöksiä, joita voidaan leikata tässä kuussa.

Kesäkuuhun mennessä monet lehtipuut ovat kukkineet edellisen vuoden kasvussa, ja heti kukinnan jälkeen on paras aika siistiä, muotoilla ja leikata. Vaikka tämä riippuu Yhdysvaltain kestävyysvyöhykkeestä ja ilmastosta, kevät on tyypillisesti oikea aika siistiä monia lehtipuita. Tässä jaamme 7 kasvia, jotka kannattaa leikata kesäkuussa.

1. VIBURNUM

On mahdotonta olla rakastamatta viburnumin tuoksua ja vaaleaa väriä.

Talvi- ja kevätkukintaisena pensaana, kesäkuuhun mennessä viburnumin kukinnot ovat haalistuneet, mikä tekee tästä täydellisen ajan suorittaa kevyttä leikkausta.

Kun mietit, miten viburnumia leikataan ja milloin viburnumia leikataan, suosittelen siistimään kasvin kukinnan jälkeen, mikä voi olla myöhään toukokuussa tai kesäkuussa.

Kasvatitpa ikivihreää tai lehtipuu-lajiketta, voit poistaa heikot tai ohuet versot leikkaamalla ne suurempaan varteen. Lisäksi poista kaikki kuolleet tai sairaat varret.

Lajikkeesta riippuen monet viburnum-kasvit tuottavat houkuttelevia kesämarjoja, joten jätä haalistuneet kukat varmistaaksesi, että hedelmät kehittyvät myöhemmin vuoden aikana. Vaikka kevyt leikkaus on hyvä idea tässä vaiheessa, on parasta jättää raskas leikkaus ja muotoilu myöhäistalvelle ensi vuoden alussa.

2. SERVICEBERRY

Keväällä kukkivat pensaat, mukaan lukien serviceberry-puut, auttavat lisäämään kiinnostavuutta pihalle kasvukauden alkuvaiheessa.

Usein pidetään parhaina pienpuina puutarhoihin, serviceberry-puut ovat suosittuja lintujen ja pölyttäjien keskuudessa, jotka houkuttelevat kotoperäisten kasvien kukkia.

Jos serviceberry-puusi – tunnetaan myös nimellä Amelanchier – tarvitsevat korjaavaa leikkausta tai muotoilua, on parasta tehdä tämä kukinnan jälkeen. Tyypillisesti kesäkuuhun mennessä kukinnot ovat haalistuneet ja pudonneet, joten tämä on hyvä aika tarttua oksasaksiin.

3. WEIGELA

Kun mietit, miten weigela leikataan, oikeaan aikaan leikkaaminen on tärkeää. Tämä auttaa parantamaan weigela-kasvien muotoa ja terveyttä sekä kannustaa lisää kukintaa tulevina vuosina. Weigela-kasveja on saatavilla verkosta Nature Hillsiltä.

Haluat nauttia kukinnoista ennen leikkaamista, joten on hyvä odottaa toukokuuhun tai kesäkuuhun.

Kun weigela-kasvisi on lopettanut kukinnan, suosittelen leikkaamaan sen mahdollisimman pian, sillä seuraavan vuoden kukkasilmut kehittyvät uusiin versoihin.

Poista kaikki kuolleet tai sairaat varret leikkaamalla ne aivan pohjaan asti, tämä kannustaa tiiviiseen ja voimakkaaseen kasvuun. On tärkeää muistaa noudattaa yhden kolmanneksen leikkaussääntöä, mikä tarkoittaa, että älä leikkaa enempää kuin kolmasosa kasvista, jotta se ei järkyty.

4. CLEMATIS MONTANA

Clematis montana on yksi suosikkiköynnöksistäni. Tämä vaikuttava ryhmä 1 klematis-kasvi tuottaa vaaleanpunaisia kukkia, jotka ennustavat kevään saapumisen. Onneksi puutarhureille tämä klematis on erittäin helppo kasvattaa.

Kun mietit, miten Clematis montanaa leikataan, kuten muut aikaisin kukkivat klematikset, se voidaan leikata kukinnan jälkeen kesäkuussa, jos tarpeen. Vaikka tämä leikkaus ei määrää seuraavan vuoden kukintaa, silloin tällöin on tarpeen elvyttää puumaisia klematiksiä.

Poista sotkeutuneet, puumaiset varret leikkaamalla lehtinivelen yläpuolelta. Jos vakavaa nuorennusta tarvitaan, suosittelen ottamaan varaklematis-leikkauksia ennen leikkaamista 10 tuuman päähän kasvin pohjasta.

5. MAGNOLIA

Magnolia-puita arvostetaan suurista ja vaikuttavista kukistaan. On monia erilaisia magnolia-lajikkeita, mukaan lukien sekä ikivihreät että lehtipuu-lajikkeet, joten tutki aina kasvisi sopiva leikkaustekniikka.

Yleisesti, kun mietit oikeaa aikaa leikata magnolia-puu, magnolioita ei tarvitse leikata usein, vaikka on tärkeää ymmärtää, miten magnoliaa hoidetaan, jotta se pysyy terveenä.

Sopivin aika leikata magnolia on yleensä kukinnan jälkeen, mikä on tyypillisesti myöhään keväällä ja alkukesällä. Leikkaaminen tähän aikaan antaa magnolia-puillesi tarpeeksi aikaa parantua ja toipua ennen syksyn ja talven kylmempiä kuukausia. Varmista, että oksasaksesi ovat terävät, mikä helpottaa leikkaustöitä.

6. LILACS

Jos opit kasvattamaan syreenejä, nautit tuoksuvista kevätkukista joka vuosi. Kun mietit, miten syreeni-pensaita leikataan, on tärkeää muistaa, että nämä lehtipuut kukkivat edellisen vuoden kasvussa, mikä tarkoittaa, että leikkaaminen on parasta tehdä heti tämän vuoden kukintojen haalistuttua, tyypillisesti kesäkuussa.

Vaikka saattaa tuntua ankaralta leikata rehevää uutta kasvua, tekemällä niin autat säilyttämään terveen ja onnellisen kasvin, joka on sekä muodoltaan että hallittavissa. Poista kaikki kuollut puu leikkaamalla varret lehtiniveleen tai maan tasolle.

Kun leikkaat, suosittelen aina puutarhureita ottamaan aikansa, säännöllisesti astumaan taaksepäin ja tarkastamaan työnsä. Jos haluat muotoilla puuta, nyt on aika poistaa kaikki risteävät tai ei-toivotut varret, luoden luonnollisen, viuhkamaisen muodon prosessissa.

7. BERBERIS

Ikivihreät Berberis-pensaat, mukaan lukien tuttu Berberis darwinii, kukkivat yleensä alkukeväällä, puhkeavat massoina kirkkaanvärisiä kukkia. Berberis darwinii on erinomainen kasvi, jos haluat kasvattaa kukkivia pensasaitoja, tarjoten sekä ikivihreän peiton että kirkkaan oranssit kevätkukat, jotka näyttävät vaikuttavilta etupihalla.

Kaikki ikivihreät Berberis-pensaat voidaan leikata heti kukinnan jälkeen, mikä tarkoittaa, että myöhäinen kevät on hyvä aika tarttua työkaluihin ja siistiä kasvejasi.

Poista kaikki pitkät, piiskamaiset varret, mutta leikkaa varovasti, jotta jätät jotkut kukkivat varret koskemattomiksi.

Muista, että nämä kukkivat varret tuottavat marjoja syksyllä, joten on parasta vaihdella raskaan ja kevyen leikkauksen välillä ja jättää joitakin varret tuomaan väriä syksyllä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten