KotiPuutarhuriPuutarha-alan harrastajat ylistävät: hämmästyttävän tehokas resepti täydelliseen rikkaruohojen torjuntaan

Puutarha-alan harrastajat ylistävät: hämmästyttävän tehokas resepti täydelliseen rikkaruohojen torjuntaan

Uusi Tehokas Ase Rikkaruohoja Vastaan Puutarhan Terassilla

Ikuisessa taistelussa rikkaruohoja vastaan puutarhan terassin kivien välistä kauniin rikkaruohottoman terassin ystävillä on uusi, yllättävän tehokas ase.

Ratkaisu toimii niin hyvin – ja on niin helppo valmistaa – että puutarhurit ovat siirtyneet siihen joukoittain.

Mikä on salaisuus?

Oli jo tiedossa, että etikka- ja suolaliuoksessa on paljon etikkahappoa, joka imee kosteuden kasvista, mutta siihen voi lisätä vielä lusikallisen nestemäistä astianpesuainetta.

Tämä osoittautuu Kolumbuksen munaksi. Pesuaine alentaa liuoksen pintajännitystä, joten se tunkeutuu syvälle kasvin huokosiin eikä jää lehdelle. Yksinkertaista. Halpaa. Ja tehokasta, sanovat tätä reseptiä käyttävät puutarhurit.

Aiheesta on useita variaatioita, mutta yhdistämällä muutama litra etikkaa kuppiin suolaa ja pieneen määrään astianpesuainetta vihreät ongelmat katoavat kuin lumi auringossa.

Varoitukset ja Suositukset

Koti-, puutarha- ja keittiöherbisidi ei erota rikkaruohoja toivotusta ruusupensaasta, joten sen ruiskuttaminen kaikkialle ei ole aina paras lähestymistapa.

Lisäksi ole varovainen ruiskutettaessa kalkkipitoisia kiviä: happo ja kalkki eivät ole ystäviä.

Kiellettyä

On suositeltavaa käyttää etikkaa rikkaruohojen ja vihreän kasvuston torjuntaan: Jos suuri määrä etikkaa joutuu suoraan maaperään kastelukannun tai pullon avulla, se voi aiheuttaa vakavan vaaran maaperän eliöille. Myös kasvit ja maaperässä elävät hyönteiset, kuten villimehiläiset ja kaivavat ampiaiset, voivat olla uhattuina.

Luvaton etikka voi myös olla vaarallista.

Jo 10 prosentin etikka voi aiheuttaa ihoärsytystä ja vakavaa silmien ärsytystä, jos se joutuu iholle tai silmiin. 25 prosentin pitoisuudella mahdollisia ovat vakavat palovammat ja silmien vauriot. Höyryjen tai sumun hengittäminen aiheuttaa samanlaisia hengitysteiden vaikutuksia. Näin ollen ”ihmelääkkeeseen” liittyy melko paljon riskejä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten