KotiReseptitAntaa pitkän kylläisyyden: aloita tämän tuotteen syöminen toukokuun lomilla ja laihdut kesään...

Antaa pitkän kylläisyyden: aloita tämän tuotteen syöminen toukokuun lomilla ja laihdut kesään mennessä

Nutriologi-dietitologi, ravitsemusterapeuttien yhdistyksen jäsen, EDPRO-akatemian opettaja ja mentori, nutriologian online-keskuksen johtaja Antonina Muzychenko yksinoikeudellisessa keskustelussa portaalin kanssa ’Ja nyt kiinnitä huomiota!’ kertoi, mitä ruokaa pitäisi suosia toukokuun lomilla.

Asiantuntija totesi, että loputon juhlien ja kebabien sarja ystävien kanssa johtaa epämiellyttäviin seurauksiin.

’Lomalla ei ole paljon tekemistä, ja ruoka tuntuu hyvältä vaihtoehdolta ajankäyttöön ja nopeaan herkutteluun.Yritä kuunnella kehosi signaaleja äläkä syö tylsyydestä’, hän neuvoo.

Ravitsemusterapeutti suositteli myös syömään päivittäin enemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.Niiden sisältämä kuitu estää sinua syömästä liikaa ja tukee suoliston mikroflooraa.

’Tuoreita, nuoria kevätvihanneksia tulisi syödä raakana tai puoliraakana mahdollisimman usein, ja ne voivat olla sekä lisäkkeenä että salaattina.Tuore kala on erinomainen proteiinin, aminohappojen, fosforin ja kalsiumin lähde.Se antaa pitkään kylläisyyttä ja mahdollistaa laihtumisen kesäkaudeksi’, Muzychenko sanoo.

Samalla hän kehotti olemaan demonisoimatta kebabia, mutta muistamaan, että hiilloksella grillatun lihan suurin vaara piilee karsinogeeneissä – aineissa, jotka voivat aiheuttaa syövän kehittymistä.

’Kun lihan rasva osuu hiiliin tai muuhun kuumennettuun pintaan, syntyy bentspyreeniä, joka nousee höyryjen mukana, ympäröi kebabin ja tekee siitä epäterveellistä.Lisäksi lihan huono paahtaminen, johon jää bakteereja ja E. coli -bakteereita, jotka kesähelteillä lisääntyvät, aiheuttaa usein dysbakterioosia’, – tiivisti asiantuntija.

Aikaisemmin ravitsemusasiantuntija nimesi hedelmät, jotka estävät laihtumista.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Miksi on tärkeää syödä enemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia toukokuun lomilla? Mitkä ovat näiden ruoka-aineiden terveysvaikutukset?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten