KotiKotitalouden niksitÄlä heitä sitrushedelmien kuoria pois: miten appelsiinin ja sitruunan kuoret hyödynnetään

Älä heitä sitrushedelmien kuoria pois: miten appelsiinin ja sitruunan kuoret hyödynnetään

Monet ihmiset ovat tottuneet heittämään pois sitrushedelmien kuoret tietämättä niiden monista hyödyllisistä ominaisuuksista. Itse asiassa tällä jätteellä on valtava potentiaali käyttää jokapäiväisessä elämässä ja kotitalouksissa. 

 

 

Tuoksuva ja runsaasti luonnollisia ainesosia sisältävä sitrushedelmien kuori voi olla välttämätön apulainen erilaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Ilmanraikastamisesta kalkkikiven torjuntaan ja pintojen puhdistukseen sen käyttöalue on todella laaja.
Sen sijaan, että heittäisit huolimattomasti pois tämän arvokkaan resurssin, kannattaa tarkastella sitä uudesta näkökulmasta.

 

Ensinnäkin sitruunankuori on erinomainen tapa torjua kattiloiden ja pannujen hilsettä. Jauha yhden sitruunan kuori ja laita se vesikulhoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seistä 2-8 tuntia. Tämän jälkeen kaada vesi pois, keitä uudelleen ja valuta neste pois. Vaaka liukenee jälkiä jättämättä!

 

Toiseksi appelsiininkuori sopii erinomaisesti huoneiden tuoksumiseen. Jauha se ja paista uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia. Upea sitrushedelmien aromi täyttää keittiön välittömästi. Tai yksinkertaisesti kuivaa kuoret ja laita ne luonnonkankaaseen pussiin ja aseta se oikeaan paikkaan.

 

Kolmanneksi kuivattu ja murskattu sitrushedelmien kuori voi olla hyödyllinen lisä kotitekoiseen kosmetiikkaan. Lisää sitä kasvojen ja vartalon kuorintaan tai naamioon antaaksesi niille virkistävän tuoksun ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia.

 

Neljänneksi , käytä sitruunan ja appelsiinin kuoria raikastamaan jääkaapin tai autosi ilmaa. Aseta kuoret vain astiaan ja miellyttävä sitrushedelmien tuoksu leviää koko tilaan. 

 

Viidenneksi , greipin kuori voi olla erinomainen hankausaine likaisten pintojen puhdistamiseen. Koostumuksensa ja luonnollisten öljyjen ansiosta se poistaa pinttyneen lian tehokkaasti samalla, kun se kiillottaa käsiteltävää pintaa.

 

Sitrushedelmien kuori on monipuolinen resurssi, jolla voi olla monia käyttötarkoituksia kotonasi. Huoneiden tuoksumisesta ja kalkkikiven torjumisesta pintojen puhdistukseen ja kosmetiikan valmistukseen, käytä niitä hyvässä käytössä sen sijaan, että heitä niitä holtittomasti pois!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten