KotiPuutarhuriVoikukista ei jää jälkeäkään: muista nämä rikkakasvien torjuntamenetelmät

Voikukista ei jää jälkeäkään: muista nämä rikkakasvien torjuntamenetelmät

Voikukka – Nämä kirkkaan keltaiset kukat näyttävät kauniilta, mutta ne ovat katastrofi puutarhureille. Nämä rikkaruohot leviävät nopeasti ja valtaavat alueen ja syrjäyttävät viljellyt kasvit. 

 

 

Samaan aikaan on olemassa useita todistettuja menetelmiä, jotka auttavat pääsemään eroon ärsyttävistä voikukista lopullisesti. Tässä on mitä sinun tulee tietää!

 

Ensinnäkin säännöllisesti käsin rikkakasvit voikukkia, yrittää kokonaan poistaa kasvit juurineen. Tämä on ympäristöystävällisin, mutta myös työvoimavaltaisin menetelmä.

 

Toiseksi , kun rikkaruohot kasvavat liikaa, voidaan käyttää laajavaikutteisia kemiallisia rikkakasvien torjunta-aineita. Muista kuitenkin turvallisuusohjeet ja noudata tarkasti ohjeita.

 

Kolmanneksi , älä jätä paljaita maa-alueita kylvämään niitä viljelykasveilla tai multaa niitä. Voikukat vievät nopeasti tyhjät tilat.

 

Neljänneksi , hallitse maaperän kosteustasoa varmistamalla riittävä kastelu ja hyvä kuivatus. Liiallinen kosteus edistää voikukkien kasvua.

 

Viidenneksi , leikkaa nurmikko säännöllisesti laskemalla ruohonleikkurin terää tavallista alemmas. Tämä heikentää rikkaruohoja ja hidastaa niiden leviämistä.

 

Kuudenneksi , tarkkaile ja poista voikukkia jatkuvasti niiden alkuvaiheessa, estäen niitä juurtumasta ja levittämästä siemeniä.

 

Seitsemänneksi rikasta maaperää ravintoaineilla, voikukat suosivat huonoja maaperää. Käytä kompostia tai erikoislannoitteita.

 

Noudattamalla näitä suosituksia johdonmukaisesti ja järjestelmällisesti voit voittaa voikukat. Ole varovainen, kärsivällinen ja sinnikäs kamppailussasi – ja puutarhasi kukkii jälleen rehevällä viljelykasveilla ilman haitallisia rikkaruohoja!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten