KotiPuutarhuriVadelmien lannoitus on nyt tarpeen. Laita ne pensaiden alle ja odota hedelmiä.

Vadelmien lannoitus on nyt tarpeen. Laita ne pensaiden alle ja odota hedelmiä.

Vadelmien lannoittaminen keväällä on välttämätöntä kasvun jatkumisen ja runsaan hedelmäpuun kannalta. Älä unohda tätä, jos haluat ostaa suuren, makean kesäsadon. Sinun ei kuitenkaan kannata käyttää rahaa valmiista puutarhamyymälöistä ostettuihin ravinteisiin. Kaada sitä pensaiden alle, niin saat runsaasti hedelmiä kesäkuuhun mennessä.

Maaperä ei ole tarpeeksi hedelmällinen, hapan ja sitä kastellaan usein. Muista lannoittaa ne keväällä, jos haluat odottaa runsaita vadelmasatoja kesällä. Pensaita on tietenkin lannoitettava myös toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa, jotta saadaan runsaasti fosforia sisältäviä tuotteita runsaan kukinnan aikana, ja elokuun lopulla, jotta saadaan runsaasti kaliumia ja fosforia sisältäviä tuotteita hedelmien muodostumisen jälkeen.

Kevätvadelman lannoitus on kuitenkin tärkeintä, kun kasvusto alkaa kasvaa. Kastele pensaita nyt luonnollisilla, runsaasti typpeä sisältävillä ravinteilla vihreiden osien ja juurten kehityksen edistämiseksi, jos haluat kasvien tuottavan hedelmiä kauden huipulla.

Millä vadelmia kannattaa lannoittaa keväällä? Näihin luonnollisiin ravinteisiin on kiinnitettävä suurta huomiota, sillä kevät on vadelmille tärkein vuodenaika.

Ne vahvistavat niitä ja edistävät kasvua. Niiden kasvu ja hedelmien tuotto tehostuvat, kun käytetään oikeita typpeä sisältäviä ravinteita. Luomuviljelijät suosittelevat luonnontuotteiden käyttöä, vaikka monia ravinteita löytyykin puutarhamyymälöistä. Kompostia ja lantaa suositaan.

  • Lehmänlanta

Vadelmien lannoittaminen lannalla on hyvä idea. Kun sitä kaadetaan pensaiden alle (joko rakeistettuna tai kompostoituna), ne pysyvät elinvoimaisina koko kauden ajan. Varmista, että kasvit saavat riittävästi hivenaineita magnesiumia ja kalsiumia, typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka vapautuvat vähitellen maaperään ja auttavat kasveja kasvamaan.

  • Komposti

Vadelmien lannoittaminen kasvijätteistä (ruohoista, lehdistä ja ruohonleikkuujätteistä) tai jopa orgaanisista keittiöjätteistä valmistetulla kompostilla tuottaa myös hyviä tuloksia. Tällainen ravinnekäyttö parantaa maaperän rakennetta, lisää sen hedelmällisyyttä ja vedenpidätyskykyä sekä mahdollistaa sellaisten tuotteiden uudelleenkäytön, jotka muuten menisivät hukkaan.

Vadelmien lannoittaminen nokkosilla Vadelmien lannoittaminen nokkospuurolla on tullut yhä suositummaksi niiden puutarhureiden keskuudessa, jotka kasvattavat kasveja ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kaada sitä pensaiden alle ja odota innolla hedelmiä. Se on hyvä tapa antaa pensaille nopeasti ravinteita, erityisesti typpeä.

Tämän ruoan valmistamiseksi sinun on kerättävä sopivaa nokkosta, jauhettava se ja peitettävä se vedellä (ei-metallisessa) ämpärissä… Kahden viikon kuluttua sen pitäisi käydä. Sitten laimennettuna se sopii hyvin vadelmien, papujen, herneiden, sipulien ja muiden hyötykasvien kasteluun. Levitä huhtikuussa nokkossuspensiota ja käytä fosforihartsia, jos haluat lannoittaa vadelmia myöhemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Nokkoset ja nokkoset:
Nautit ihanista hedelmistä vadelmilla ja luonnollisilla ainesosilla.

Laita tähteet vadelmien alle. Ohut kerros riittää. Kimpuista tulee täynnä hedelmiä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Vadelmien lannoittaminen keväällä on erittäin tärkeää niiden kasvun ja hedelmäsadon kannalta. Suosittelen käyttämään luonnonmukaisia ravinteita, kuten kompostia ja lantaa, jotta vadelmapensaat vahvistuvat ja tuottavat runsaan sadon kesällä. Muista myös kastella pensaita riittävästi saadaksesi mehevät marjat!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten