KotiMielenkiintoinenLuonnolliset hoidot iho-ongelmiin: seitsemän erittäin hyödyllistä yrttiä

Luonnolliset hoidot iho-ongelmiin: seitsemän erittäin hyödyllistä yrttiä

Katso, mitkä yrtit ovat erityisen hyödyllisiä iho-ongelmiin.

Tunnet ehkä kuuluisan sanonnan elokuvasta Kekec, jonka mukaan jokaiselle vaivalle kasvaa ruusu. Voisi sanoa, että sama pätee myös iho-ongelmiin. Useimmiten ne voidaan poistaa kokonaan tai ainakin lievittää merkittävästi käyttämällä eri kasveista saatavia yrttivalmisteita. Tietenkin on tärkeää tietää, mitkä yrtit sopivat kullekin iho-ongelmatyypille.

Arnika stimuloi verenkiertoa ja on tulehdusta ehkäisevä. Se sopii erinomaisesti vammojen jälkeiseen hoitoon, sillä se voi nopeuttaa ihon paranemista. Pääset sen avulla nopeasti eroon mustelmista. Loukkaantumisen jälkeen voide tai öljy kannattaa levittää iholle mahdollisimman pian. Tee näin saadaksesi parhaan tuloksen. Päivitä levitys kaksi tai kolme kertaa päivässä. Huomaa, että arnikkaa ei suositella sisäiseen käyttöön. Näin ollen sitä ei pidä levittää alueille, joissa on haavoja tai halkeamia.

Kehäkukasta on hyötyä palovammoihin, viiltohaavoihin, tulehduksiin ja ihottumiin (myös vauvojen vaippaihottumaan). Lisäksi voit käyttää sitä halkeilevien huulten ja kuivan ihon hoitoon, mukaan lukien kova, kuiva iho kantapäissä. Se on anti-inflammatorinen ja antimikrobinen. Kehäkukka voi myös auttaa jalkojen sienitulehdukseen, joka on jalkojen sieni-infektio, sen antimikrobisten ominaisuuksien ansiosta.

Älä unohda, että virginiana (Hamamelis virginiana) on kasvi, joka kasvaa pääasiassa Pohjois-Amerikassa, mutta voit myös ostaa kasvin kuivattuja lehtiä ja kukkia täältä. Neitsytoleanteri tarjoaa myös hydrolatteja. Mäkikuisma rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja sillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Sillä hoidetaan hyönteisten puremia, auringonpolttamia, kuoppia, aknea, laajentuneita ihohuokosia, rasvaista ihoa, suonikohjuja ja peräpukamia.

Comfrey-juuret ja -lehdet sisältävät runsaasti allantoiinia, joka stimuloi uusien, terveiden ihosolujen muodostumista ja lievittää tulehduksia. Siksi comfrey on toinen loistava vaihtoehto ihonhoitoon haavojen jälkeen. Se lievittää kipua ja nopeuttaa ihon toipumista vammojen jälkeen. Se voi auttaa auringonpolttamiin. Se sopii myös kuivalle iholle. Yrttilääkärit suosittelevat joskus jopa lohdutuskylpyjä synnytyksen jälkeen, sillä kasvin sisältämien aineiden uskotaan auttavan parantamaan emätintä.

Kamomilla on suosittu ainesosa teissä, jotka auttavat rentoutumiseen, uniongelmiin ja ruoansulatusongelmiin. Se voi olla myös erittäin hyödyllinen ihonhoidossa. Se sisältää paljon aineita, jotka voivat auttaa vaurioitunutta ihoa paljon. Bisabololi lievittää tulehdusta ja estää bakteerien leviämistä. Apigeniini, antioksidantti, joka suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta ja auttaa palauttamaan vaurioituneita soluja, on yksi kamomillankukkien erittäin hyödyllisistä aineista. Kamomilla voi auttaa auringonpolttamiin, suonikohjuihin ja ärtyneeseen ihoon. Helpoin tapa on valmistaa vahvaa kamomillateetä ja kaataa se sitten suihkepulloon. Jäähdytä tee ja suihkuta sitä välillä ongelma-alueille.

Useimmat ihmiset tietävät, että mäkikuisma on erinomainen luonnollinen lääke masennukseen, mutta se voi auttaa myös moniin muihin ongelmiin, kuten iho-ongelmiin. Haavojen, palovammojen, mustelmien ja muiden ongelmien hoidosta on hyötyä. Lisäksi se voi auttaa atooppiseen ihottumaan. Kasvin sisältämillä aineilla on anti-inflammatorisia ja antimikrobisia ominaisuuksia, jotka edistävät myönteisiä vaikutuksia. Mäkikuismaöljy, jota voit ostaa tai valmistaa itse, on yleisin ihonhoitomenetelmä.

Vuosisatojen ajan aloe veran lehtiä, mehikasvin ehkä tunnetuinta edustajaa, on käytetty luonnollisena lääkkeenä palovammoihin, haavoihin ja ihottumiin. Siitä voi olla jopa hyötyä psoriaasin hoidossa. Aloe veraa voidaan helposti kasvattaa sisätiloissa, mikä on merkittävä etu. Näin ollen sinulla on aina tuore, luonnollinen geeli käsilläsi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Kehäkukasta on todella hyötyä erilaisiin iho-ongelmiin, ja olen itsekin käyttänyt sitä palovammoihin ja kuivan ihon hoitoon. Luonnonmukaiset hoidot ovat usein tehokkaita ja hellävaraisia iholle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten