KotiReseptitUlkona on -30°C ja lumimyrsky, mutta kotisi on lämmin: ei enää vetoa...

Ulkona on -30°C ja lumimyrsky, mutta kotisi on lämmin: ei enää vetoa ikkunasta – 1 nerokas tapa

Länsi-Skotlannin yliopiston tutkijat ovat todenneet, että on olemassa tehokkaampi suunhoitotuote kuin kaupan huuhteluvesi.Yhdessä hammaslääkäreiden kanssa he tekivät tutkimuksen, joka osoitti, että yhden kasviksen mehu on paljon hyödyllisempi tähän tarkoitukseen.

He kehottivat huuhtelemaan suun punajuurimehulla, koska se sisältää nitraatteja, jotka auttavat ehkäisemään hampaiden reikiintymistä ja iensairauksia.Ja mehu ei sisällä klooriheksidiiniä kuten tavalliset suuvedet, joten sillä ei ole sivuvaikutuksia.

Klooriheksidiinin ’sivuvaikutus’ on se, että se tappaa kaikki bakteerit, myös hyödylliset bakteerit.Punajuurimehu ei tee näin, vaan jättää jäljelle terveen suun mikroflooran.

Punajuurimehu ehkäisee hampaiden reikiintymistä ja iensairauksia, mutta värjää kiillettä.

Kuva: ROMAN ODINTSOV/pexels.com.

Punajuurimehu on osoittautunut erityisen hyödylliseksi niille, jotka urheilevat ja käyttävät proteiinipirtelöitä – se suojaa hampaita urheilujuomissa olevilta hapoilta.

Mehulla on kuitenkin haittapuolensa, sitä ei voi käyttää usein ja tiivistetyssä muodossa, sillä punajuuri värjää voimakkaasti hammaskiillettä.Vaihtoehtona sopivat lehtivihannekset, kuten pinaatti tai lehtikaali, joita voi pureskella suuveden sijaan, kertoo PLOS One.

Muista, aiemmin hammaslääkäri nimesi ruokia, jotka aiheuttavat hampaiden irtoamista ja putoamista.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Punajuurimehu vaikuttaa todella mielenkiintoiselta vaihtoehdolta perinteisille suuvedille. On hienoa, että tutkimus nostaa esiin luonnollisia keinoja suunhoidossa. Olisi mielenkiintoista kokeilla tätä ja nähdä, miten vaikutukset konkreettisesti ilmenevät omassa suussa. Kiitos vinkistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten