KotiReseptitRiski viivyttelystä: Näissä vähittäismyyntiketjuissa havaittiin jääkaappien toiminnassa rikkomuksia - Roskatševon lista

Riski viivyttelystä: Näissä vähittäismyyntiketjuissa havaittiin jääkaappien toiminnassa rikkomuksia – Roskatševon lista

Roskatšestvo on järjestänyt suurten vähittäismyyntiketjujen valvontaa kylmälaitteiden toiminnassa tapahtuneiden rikkomusten varalta.Tarkastuksessa kävi ilmi, että 101 myymälästä 21:ssä oli havaittu jonkinlaista elintarvikkeiden säilytystä koskevien GOST:ien noudattamatta jättämistä.

Asiantuntijoiden havaitsemat yleisimmät rikkomukset ovat siis vialliset anturit ja jääkaappien kohonnut lämpötila.Jälkimmäinen on erityisen vaarallista, koska tuotteiden säilytysolosuhteita rikotaan.Tämä voi johtaa muutoksiin tavaroiden mikrobiologisissa indikaattoreissa ja nopeuttaa niiden pilaantumista.

Mitä tulee kylmälaitteiden antureihin, joissakin vähittäiskauppaketjujen myymälöissä niitä ei ollut lainkaan.Ja joskus laitteita ei ollut asennettu sinne, missä säilytetään helposti pilaantuvia tuotteita.

Ainoastaan neljässä vähittäiskauppaketjussa ei havaittu rikkomuksia myymälöiden jääkaappien käytössä.

Kuva: Daniil Oparin/VN Archive.

Seurannan tulokset ovat seuraavat:

 • Kuudessa myymälässä jääkaappien lämpötila oli koholla.
 • Seitsemässä muussa myymälässä havaittiin rikkomuksia pakastimien toiminnassa, joissa lämpötila oli myös yliarvioitu.
 • Kylmälaitteiden sisällä olevat anturit eivät toimineet 21 myymälässä.

Roskatšestvo tarkasti vain neljä vähittäiskauppaketjua: Pyaterotška, Magnit, Dixy ja Krasnoe & Beloe.Asiantuntijat havaitsivat näissä yrityksissä vain yksittäisiä rikkomuksia jäähdytettyjen ja pakastettujen tuotteiden säilytyksessä.

#vp-2-slot-mobile {margin-bottom: 10px; }

Ainoastaan neljässä vähittäiskauppaketjussa ei havaittu rikkomuksia myymälöiden jääkaappien käytössä.

Kuva: Roskachestvo/Telegram.

Samaan aikaan kävi ilmi, miksi Venäjä haluaa ottaa käyttöön mustan ja punaisen kaviaarin pakolliset merkinnät.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

 1. Riski viivyttelystä: Näissä vähittäismyyntiketjuissa havaittiin jääkaappien toiminnassa rikkomuksia – Roskatševon lista
  Roskatšestvo on järjestänyt suurten vähittäismyyntiketjujen valvontaa kylmälaitteiden toiminnassa tapahtuneiden rikkomusten varalta. Tarkastuksessa kävi ilmi, että 101 myymälästä 21:ssä oli havaittu jonkinlaista elintarvikkeiden säilytystä koskevien GOST:ien noudattamatta jättämistä.

  Asiantuntijoiden havaitsemat yleisimmät rikkomukset ovat siis vialliset anturit ja jääkaappien kohonnut lämpötila. Jälkimmäinen on erityisen vaarallista, koska tuotteiden säilytysolosuhteita rikotaan. Tämä voi johtaa muutoksiin tavaroiden mikrobiologisissa indikaattoreissa ja nopeuttaa niiden pilaantumista.

  Mitä tulee kylmälaitteiden antureihin, joissakin vähittäiskauppaketjujen myymälöissä niitä ei ollut lainkaan. Ja joskus laitteita ei ollut asennettu sinne, missä säilytetään helposti pilaantuvia tuotteita.

  Ainoastaan neljässä vähittäiskauppaketjussa ei havaittu rikkomuksia myymälöiden jääkaappien käytössä.

  Kuva: Daniil Oparin/VN Archive.

  Seurannan tulokset ovat seuraavat:

  Kuudessa myymälässä jääkaappien lämpötila oli koholla.
  Seitsemässä muussa myymälässä havaittiin rikkomuksia pakastimien toiminnassa, joissa lämpötila oli myös yliarvioitu.
  Kylmälaitteiden sisällä olevat anturit eivät toimineet 21 myymälässä.

  Roskatšestvo tarkasti vain neljä vähittäiskauppaketjua: Pyaterotška, Magnit, Dixy ja Krasnoe & Beloe. Asiantuntijat havaitsivat näissä yrityksissä vain yksittäisiä rikkomuksia jäähdytettyjen ja pakastettujen tuotteiden säilytyksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten