KotiReseptitPaista pandișpan 1:2:3 -menetelmällä. Se tulee ulos ilman leivinjauhetta.

Paista pandișpan 1:2:3 -menetelmällä. Se tulee ulos ilman leivinjauhetta.

Joskus yksinkertaisimmat kakut ovat vaikeinta leipoa. Kokeneet leipurit tietävät, että täydellisen kakun saaminen niin, ettei se putoa heti uunista, on usein ihme. He ovat monien vuosien kokemuksen, harjoittelun ja kokeilemisen ansiosta löytäneet ihanteellisen ainesosayhdistelmän, jolla leivonnaiset onnistuvat joka kerta.

Mitkä ovat pandișpanin vakiomitat? Käytännössä 1:2:3 -menetelmä tarkoittaa sitä, että jokaiseen munaan lisätään kaksikymmentä grammaa sokeria ja kolmekymmentä grammaa jauhoja. Leivontaan perehtyneille on tärkeää käyttää jauhoseosta pandișpanin paistamiseen. Puolet vehnästä ja puolet perunasta sopisivat hyvin yhteen. Kun tiedät oikean painon, sinun pitäisi ottaa uunista joka kerta korkea ja ylpeä pandișpan. Se on suosituin viidellä munalla.

Viiden munan pandișpanin mitat

  • 5 isoa kananmunaa
  • 100 grammaa valkoista sokeria
  • 150 grammaa jauhoja (joista 113 grammaa vehnää ja 37 grammaa perunaa).

Miten tehdä kuohkea pandișpan?

Tavallisin pandișpan on perusta monille hienoimmille kakkuille, joista kondiittorit tekevät todellisia mestariteoksia. Täydellisen leivonnaisen pitäisi olla hieman pehmeä ja kuohkea kuin pilvi. Miten taikina valmistetaan niin, että pandișpan nousee aina täydellisesti ja että sen sisus on ilmava? Muutama yksinkertainen patentti on vastaus.

Miksi pandișpan on pörröinen? Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä – tämä on tässä tärkeää. Siksi kananmunat on parasta poistaa 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Sokeroidun munataikinan valmistuksessa on tärkeää käyttää puhtaita keittiövälineitä ja vatkata sokeroitua munataikinaa pitkään ja hitaasti. Sen pitäisi lopulta näyttää hieman keltaiselta vaahdolta. Jauhojen lisääminen on seuraava vaihe. Vältetään laittamasta kaikkea munien joukkoon. On paljon parempi siivilöidä ainekset pieniin annoksiin ja sekoittaa ne varovasti lastalla.

Paista pandișpan konvektorilla vai ilman sitä?

On todellinen taito saada pandișpan uunista ilman, että se muuttuu muutamassa minuutissa litteäksi kakuksi. Oikeat mittasuhteet ja kananmunien hyvä ilmastus ovat avainasemassa onnistumisessa, mutta myös paistaminen on tärkeää. Miten pandișpan leivotaan konvektorilla tai ilman? Asiantuntijoiden mukaan molemmat menetelmät ovat oikeita, mutta on parempi asettaa konvektiotila ennen kakun laittamista uuniin.

Tämä toiminto estää putoamisen. Kun käytät konvektiouunia, kuinka kauan sinun pitäisi paistaa pandișpan? Taikinan pitäisi olla indikaattorin mukaan kevyesti ruskistunut. Mitään ei mene hukkaan, jos uunissamme ei ole tätä toimintoa. Ensin säädämme lämmitystä ylös ja alas pitäen lämpötilan noin 150-160 asteessa. Voimme nostaa sen 170 asteeseen muutamassa minuutissa pandispaanien lisäämisen jälkeen. Taikinan tulee olla uunin keskitasolla riippumatta siitä, minkä menetelmän valitset. Lisäksi uunin luukku kannattaa avata vasta viime hetkellä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Pandișpanin leipominen voi olla haastavaa, mutta oikeilla mittasuhteilla ja ainesosilla se onnistuu aina. Täydellinen pandișpan on kuin taivaallinen pilvi! Varmista, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä, ja lopputulos on taatusti pehmeä ja herkullinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten