KotiMielenkiintoinenNe on vaarallista kytkeä jatkojohtoon: muista nämä sähkölaitteet

Ne on vaarallista kytkeä jatkojohtoon: muista nämä sähkölaitteet

Nykyaikaisissa kodeissa ja asunnoissa on monia sähkölaitteita, mutta kaikkia niistä ei voi turvallisesti kytkeä jatkojohtoihin.Jatkojohtojen käyttäminen tiettyjen laitteiden virransyöttöön voi aiheuttaa verkkovirran ylikuormittumisen, johtojen ylikuumenemisen ja jopa tulipalon vaaran.

Siksi on tärkeää tietää, mitä laitteita ei saa kytkeä mihinkin jatkojohtoon, jotta voit suojella itseäsi ja omaisuuttasi.

Ensinnäkin älä koskaan liitä pesukoneita jatkojohdoilla.Valmistajat ilmoittavat tämän nimenomaisesti käyttöohjeissa, koska nämä laitteet kuluttavat liikaa virtaa jatkojohdoille.

Toiseksi myös jääkaapit ja pakastimet edellyttävät suoraa liitäntää pistorasiaan.Viimeisenä keinona voidaan käyttää ylijännitesuojia, mutta jatkojohdot ovat vasta-aiheisia.

Kolmanneksi kaikki suuret keittiökoneet, kuten mikroaaltouunit, monitoimikeittimet, leivänpaahtimet, grillit, vohvelinvalmistajat ja kahvinkeittimet, on kytkettävä suoraan pistorasiaan.

Neljänneksi , lämmittimet ja ilmastointilaitteet kuluttavat liikaa sähköä, jotta niitä voitaisiin käyttää jatkojohdoilla, joten ne tarvitsevat erillisen liitännän.

Viidenneksi, jatkojohtoihin ei suositella kytkettäväksi litteitä silitysrautoja, kihartimia, hiustenkuivaajia ja silitysrautoja, koska ne voivat ylikuumentaa johdot ja aiheuttaa oikosulun.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia sääntöjä suojaat itseäsi ja kotiasi sähköverkon ylikuormittumiseen ja mahdolliseen tulipaloon liittyviltä riskeiltä.Muista, että jatkojohdot on suunniteltu vain pienten laitteiden virransyöttöön, joiden virrankulutus on pieni.Käytä suurissa laitteissa aina suoraa liitäntää pistorasiaan – tämä takaa turvallisuutesi!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten