KotiKotitalouden niksitMitä sinun ei missään nimessä pitäisi huuhdella pesualtaan alas: muista säästää putkisto

Mitä sinun ei missään nimessä pitäisi huuhdella pesualtaan alas: muista säästää putkisto

Nykymaailmassa pidämme usein kodin mukavuuksia itsestäänselvyytenä, varsinkin perusasioita, kuten toimivaa putkistoa. Kuitenkin kokeneimmatkin asunnonomistajat voivat tehdä virheitä, jotka johtavat vakaviin ongelmiin kourujen ja putkien kanssa. Tässä artikkelissa tarkastellaan viittä yleistä, mutta mahdollisesti haitallista ainetta, joita ei saa koskaan heittää pesualtaaseen.

 

Putkisi toimivuuden ylläpitäminen ei ole vain mukavuutta vaan myös säästöjä. Öljyn, kahvinporojen, kiehuvan veden, hiivan, hiusten ja kynsien valumisen välttäminen pesualtaasta voi estää vakavia ja kalliita ongelmia.

Muista, että pienillä päivittäisillä tavoilla voi olla suuri vaikutus pitkällä aikavälillä. Kotitalousjätteen asianmukainen hävittäminen ei ainoastaan ​​pidennä putkikalusteiden käyttöikää, vaan auttaa myös suojelemaan ympäristöä.

Pidä mielessä, mitä tyhjennät, ja kotisi pysyy puhtaana, toimivana ja vailla ikäviä yllätyksiä.

 

 

Tavallisesta keittiöjätteestä näennäisesti vaarattomiin nesteisiin jokainen näistä elementeistä voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita putkistollesi, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin. Tarkastellaanpa kutakin niistä tarkemmin.

 

Ensinnäkin , älä koskaan kaada öljyä pesualtaaseen. Syy on öljyn luonteessa: se on rasva, joka ei liukene veteen, etenkään kylmään veteen. Kun öljyä pääsee pesualtaan alla oleviin viileisiin putkiin, se voi kovettua nopeasti muodostaen tiiviin tulpan. Jos tyhjennät öljyn säännöllisesti, nämä tulpat kerääntyvät ja kaventavat vähitellen veden kulkua. Lopulta saatat päätyä täydelliseen tukkeutumiseen, joka vaatii ammattimaista putkimiestä ja kallista putkien puhdistusta.

 

Toiseksi , vältä kahvinporojen pesemistä pesualtaaseen. Monet ihmiset ajattelevat, että pienet kahvihiukkaset kulkeutuvat helposti viemäriin, mutta itse asiassa tämä on yksi tärkeimmistä tukkeutumisen syistä. Kahvihiukkaset voivat kerääntyä putkiin muodostaen vähitellen tiheän sedimentin. Voit välttää tämän ongelman heittämällä kahvinporot aina roskakoriin ennen astioiden pesemistä. Tämä yksinkertainen tapa voi pidentää merkittävästi LVI-kalusteiden käyttöikää.

 

Kolmanneksi , ole varovainen kiehuvan veden kanssa. Ensi silmäyksellä kuuma vesi näyttää vaarattomalta, mutta tietyntyyppisille putkille, erityisesti muovisille, se voi olla tuhoisaa. Äkillinen lämpötilan muutos, esimerkiksi kun käynnistät kylmää vettä kiehuvan veden jälkeen, voi aiheuttaa halkeamia putkissa. Ajan myötä nämä halkeamat kasvavat, mikä voi johtaa vuotoihin tai jopa täydelliseen putken vaihtoon. Siksi anna kuuman veden aina jäähtyä hieman ennen tyhjentämistä.

 

Neljänneksi , älä koskaan pese pois hiivaa. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka rakastavat kotileivottuja tuotteita. Hiiva on elävä organismi, joka voi jatkaa kasvuaan ja lisääntymistä jopa viemärissä. Jos ne huuhdellaan alas wc:stä, ne voivat aiheuttaa epämiellyttävän jätteen ”tulvan”. Jos peset hiivataikinan vahingossa pesualtaaseen, se voi muuttua tahmeaksi massaksi, joka peittää ja tukkii putket. Seuraukset voivat olla katastrofaalisia ja kallista korjata.

 

Viidenneksi , pidä hiuksesi ja kynnesi poissa pesualtaalta. Tämä sääntö pätee erityisesti kylpyhuoneisiin. Hiuksilla on taipumus kutoutua tiiviiksi möykkyiksi, jotka takertuvat helposti putken mutkoihin. Lisää kynnet seokseen ja saat itsepäisen tukos, jota on erittäin vaikea poistaa. On suositeltavaa käyttää erityisiä pesuallasseiniä ja puhdistaa ne säännöllisesti tämän ongelman välttämiseksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten