KotiMielenkiintoinenMitä liottaa siemeniä paremman itävyyden saavuttamiseksi: Muista resepti tälle tuottoliuokselle

Mitä liottaa siemeniä paremman itävyyden saavuttamiseksi: Muista resepti tälle tuottoliuokselle

Siementen liottaminen ennen istutusta – on yksinkertainen mutta erittäin tehokas tapa lisätä niiden itävyyttä ja vahvistaa tulevia kasveja.Menetelmällä on monia etuja, ja jos haluat parempia tuloksia puutarhassasi tai vihannespuutarhassasi, noudata näitä vaiheittaisia ohjeita.

Ensinnäkin siementen liottamisen avulla voit tarkistaa niiden itävyyden, mikä auttaa sinua välttämään ajan ja vaivannäön tuhlaamisen itämättömiin siemeniin.

Toiseksi , tämä menettely vahvistaa kasveja ja tekee niistä vastustuskykyisempiä tauteja ja epäsuotuisia olosuhteita vastaan.

Kolmanneksi , liotus edistää siementen tasaista ja nopeaa itämistä, mikä takaa taimien samanaikaisen syntymisen.

Neljänneksi , liotus rikkoo siemenkuoren, nopeuttaa itämisprosessia ja lyhentää odotusaikaa.

Viidenneksi , yksinkertainen tuhkaliuos on erinomainen siementen liottamiseen.Sen valmistamiseksi yhteen litraan kuumaa vettä lisätään kolme rkl.lusikallista seulottua tuhkaa.Sitten liuosta on ravistettava useita kertoja, sitten se siivilöidään ja laimennetaan vedellä suhteessa 1:3.

Huomaa, että tuhka on erinomainen siementen itämistä edistävä aine, koska se sisältää runsaasti hyödyllisiä hivenaineita (fosforia, kaliumia, kalsiumia).Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita voit lisätä merkittävästi siementen itävyyttä ja vahvistaa tulevia kasveja.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Mitä muita tapoja siementen liottamiseen on olemassa ja kuinka ne vertautuvat tuhkaliuokseen? Onko esimerkiksi kylvötuhoja estäviä valmisteita suositeltava käyttää?

    • Kiitos kysymyksestä, MaijaKukka! Siementen liottamiseen on muitakin tapoja kuin tuhkaliuos. Voit esimerkiksi käyttää veteen sekoitettua merileväuutetta, joka sisältää monia kasvien tarvitsemia ravinteita ja hormoneja, edistäen siten itämistä ja kasvua. Myös kylvötuhoja estäviä valmisteita voi käyttää ennen kylvöä parantamaan siementen itävyyttä ja suojaamaan niitä taudeilta. Muista kuitenkin aina noudattaa valmisteen käyttöohjeita tarkasti. Toivotan onnea puutarhaasi!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten