KotiMielenkiintoinenMiksi kokeneet kotiäidit laittavat suolaa vessanpönttöön: muista tämä tapa puhdistaa ja torjua...

Miksi kokeneet kotiäidit laittavat suolaa vessanpönttöön: muista tämä tapa puhdistaa ja torjua tukoksia

Lavuaarien ja wc:n pitäminen puhtaana – tärkeä tehtävä kylpyhuoneen pitämiseksi hygieenisenä ja raikkaana.Usein perinteiset puhdistusaineet eivät kuitenkaan selviä joistakin ongelmista, kuten tukoksista, epämiellyttävistä hajuista ja lian kertymisestä.

Tässä tapauksessa apuun tulee ruokasuola, joka voi olla erinomainen luonnollinen keino putkistojen puhdistamiseen ja desinfiointiin.

Ensinnäkin suola on monipuolinen korjaustoimenpide, jota voidaan käyttää puhdistuksen ja tahranpoiston lisäksi myös ilmanraikastimena ja homeenestoaineena.Suolan kaataminen lavuaariin ja wc-altaaseen auttaa poistamaan pieniä tukoksia ja epämiellyttäviä hajuja ja toimii myös ennaltaehkäisevänä menetelmänä viemäreiden ja putkien puhdistuksessa.

Toiseksi , pahan hajun poistamiseksi tai ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tukoksia vastaan suositellaan, että pesualtaan viemäriin kaadetaan 1 kupillinen suolaa ja päälle kaadetaan 0,5 litraa kuumaa vettä (ei yli 65°C), odotetaan 20-30 minuuttia ja annetaan sitten kuuman veden valua.

Kolmanneksi , wc-astian osalta suolan määrää lisätään 2 kuppiin, johon on kaadettava 1 litra vettä, mutta ei missään tapauksessa kuumaa eikä kiehuvaa vettä! On tärkeää muistaa, että kiehuvaa ja erittäin kuumaa vettä ei saa kaataa WC-altaaseen, sillä se voi aiheuttaa halkeamia faijeriin tai vahingoittaa muoviputkia.WC-altaassa käytettävän veden enimmäislämpötila on 40-45°C.

Neljänneksi, jos lavuaarissa on pieni tukos, suolaa voidaan käyttää yhdessä ruokasoodan ja etikan kanssa.Tätä varten sekoita 1 kupillinen suolaa ja 1 kupillinen ruokasoodaa, kaada se viemäriin, lisää 3 ruokalusikallista etikkaa ja anna sen vaikuttaa 2 tuntia, minkä jälkeen juoksuta kuumaa vettä.

Suolan käyttäminen lavuaarien ja vessojen puhdistamiseen ja desinfiointiin – on yksinkertainen, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa pitää kylpyhuoneesi puhtaana.Noudattamalla veden määrää ja lämpötilaa koskevia suosituksia sekä yhdistämällä suolaa oikein muihin luonnonlääkkeisiin voit torjua tehokkaasti tukoksia, epämiellyttäviä hajuja ja likaa turvautumatta aggressiivisiin kotitalouskemikaaleihin!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Miksi kokeneet kotiäidit laittavat suolaa vessanpönttöön? Itse olen käyttänyt suolaa jo vuosia putkien puhdistamiseen ja on kyllä tehokas ja edullinen ratkaisu. Suosittelen kokeilemaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten