KotiPuhdistusvinkitMiksi kokeneet kotiäidit eivät heitä kahvinporoja roskiin: kirjoita ylös nämä 10 käyttötapaa

Miksi kokeneet kotiäidit eivät heitä kahvinporoja roskiin: kirjoita ylös nämä 10 käyttötapaa

Maustejuoman valmistuksen jälkeen yli jääneet kahvinporot nähdään usein tarpeettomana jätteenä, joka tulee heti heittää pois. Tämä on kuitenkin väärä käsitys. 

 

  • Älä kiirehdi heittämään pois kahvinporojasi – katso niitä uudesta näkökulmasta ja löydä niiden monet edut ja käyttötarkoitukset.

  • Näiden yksinkertaisten ideoiden avulla voit hyödyntää kahvijätteet.

  • Anna luovuutesi ja resurssien kunnioittamisen inspiraation lähteeksi luoda ainutlaatuisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kotiisi ja puutarhaasi!

Kahvinporoilla on itse asiassa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja niitä voidaan käyttää eri aloilla puutarhanhoidosta käsityöhön. Siitä eroon pääsemisen sijaan kannattaa olla hieman luova ja antaa tälle materiaalille toinen elämä.

 

Ensinnäkin , kahvinporot voivat olla arvokas lisä kompostikasaan tai käyttää multaa kasveille, jotka pitävät happamasta maaperästä, kuten rododendroneista tai hortensioista.

 

Toiseksi voit valmistaa tuoksukynttilät kuivatuista jauheista. Tätä varten tarvitset tabletikynttilät, sydämen ja lasisäiliön, jossa on leveä kaula.

 

Kolmanneksi , kahvinporot ovat erinomainen apulainen astioiden puhdistamisessa. Hankaa sitä varovasti likaisille alueille ruokajäämien ja rasvan poistamiseksi.

 

Neljänneksi kuivatut porot auttavat raikastamaan jääkaapin tai muiden huoneiden ilmaa ja imevät epämiellyttäviä hajuja.

 

Viidenneksi voit valmistaa kahviporoista hyödyllistä kosmetiikkaa, kuten vartalokuorintaa tai hiusnaamion.

 

Kuudenneksi , kuivattu poro on erinomainen täyteaine kotitekoisille pehmeille stressintorjuntaleluille tai sitä voidaan käyttää käsityössä saippuan, kynttilöiden ja jopa maalausten valmistukseen.

 

Seitsemänneksi kahviporot voivat korvata klassiset kaapin, jääkaapin ja pakastin mausteet, jos ne laitetaan lasimaljakoihin, puuvillapusseihin tai muoviastioihin.

 

Kahdeksanneksi värjää munat luonnollisen ruskeaksi keittämällä niitä kahvinporoliuoksessa.

 

Yhdeksänneksi , lisää porukkaa kalastusmatorasiaan – sen tuoksu houkuttelee kaloja, erityisesti taimenta ja ahvenia.

 

Kymmenenneksi , käytä kahvinporoja sisäkasvien lannoitteena lisäämällä niitä maahan uudelleenistutuksen yhteydessä.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten