KotiMielenkiintoinenKytke ilmastointilaite päälle ja toinen painike. Auto jäähtyy 2x nopeammin.

Kytke ilmastointilaite päälle ja toinen painike. Auto jäähtyy 2x nopeammin.

Kiertoilmanvaihto autossa ei ole muuta kuin sisäinen ilmankierto. Useimmissa autoissa on kojelaudassa erilliset painikkeet ilmastoinnin säätämistä varten. On käynyt ilmi, että kuljettajat eivät käytä niitä aivan oikein. Näytämme, miten se tehdään (lähde: )

Auton sisäinen ilmastointi oli pitkään ylellisyyttä, johon vain kalliiden autojen omistajilla oli varaa. Nykyään se on kuitenkin melko yleinen vaihtoehto. Silti kaikki kuljettajat eivät osaa käyttää sitä oikein.

Miten sisäinen kierto toimii autossa?
Auton sisäinen ilmankierto toimii kierrättämällä ilmaa suljetussa kierrossa (auton sisällä), joten se ei pääse karkaamaan ulos. Edes ”uusi” ilma ei pääse sisään. Tätä toimintoa ohjaava painike on yleensä kojelaudassa.

Sen tunnistaa siitä, että se näyttää kuvakkeelta, jossa on auton sisällä pyörivä nuoli, joka ei pääse ulos. Tämä toiminto on korvaamaton, kun ajetaan tiellä ja ilmassa on pölypilviä, savua tai epämiellyttäviä hajuja. Tämä estää minkään pääsyn auton sisälle ja antaa sinulle mahdollisuuden päättää matkasi mukavasti. Tämä on erityisen hyödyllistä ajettaessa kompostilla lannoitettujen peltojen läheisyydessä.

Milloin kytketään autossa kierto päälle?
On käynyt ilmi, että monet kuljettajat käyttävät tätä toimintoa väärin. He kytkevät sen päälle heti, kun autoon tulee epämiellyttävä haju. Tämä pahentaa tilannetta huomattavasti, koska haju jää autoon eikä sillä ole mahdollisuutta päästä ulos. Silloin epämiellyttävä tunne on todella voimakas.

Valitettavasti emme voi aina ennakoida, että altistumme epämiellyttävälle hajulle, joten tämä toiminto aktivoituu yleensä vasta jonkin ajan kuluttua. Onneksi yhä useammat autot aktivoivat tämän toiminnon automaattisesti – näin voit ohittaa epämiellyttävän hajun. Sisäisen ilmankierron ansiosta se viilentää autoa nopeammin kesällä ja lämmittää sitä talvella. Valitettavasti siinä on myös haittapuolensa: jos käytät sitä liian pitkään, ikkunat voivat huurtua ja näkyvyys voi heikentyä. Siksi tätä ominaisuutta kannattaa käyttää varoen.

Miten voit jäähdyttää autosi nopeasti käyttämällä kiertoilmajärjestelmää?
Jos ajoneuvo on hyvin kuuma, avaa moottorin käynnistämisen jälkeen ensin ikkunat ja kytke ilmastointi päälle, jotta hyvin kuuma ilma pääsee pois. Sulje hetken kuluttua ikkunat ja kytke kiertoilmanvaihto päälle. Jos et tee näin, ilmastointilaite yrittää jäähdyttää hyvin kuumaa ilmaa ulkona. Jos ilmankierto on päällä, auto jäähtyy nopeammin ilman, että ilmastointilaite käyttää niin paljon ilmaa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Miten varmennetaan, että ilmastointilaite toimii oikein ja tehokkaasti? Pitäisikö se tarkistaa ammattilaisen toimesta säännöllisin väliajoin?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten