KotiMielenkiintoinenKurkkusato ilahduttaa runsaudellaan: muista tämä tuhkasta ja sipulinkuorista tehty pintakastike

Kurkkusato ilahduttaa runsaudellaan: muista tämä tuhkasta ja sipulinkuorista tehty pintakastike

Kurkut ovat olennainen osa jokaista kesämökkiä. Niiden viljely vaatii erityistä huomiota ja huolellisuutta, mukaan lukien säännöllinen ruokinta. Kurkkupensaiden runsaan hedelmällisyyden varmistamiseksi on tarpeen käyttää tehokkaita ja helposti valmistettavia lannoitteita. 

 

 

 

Yksi näistä lannoitteista on kansan resepti, joka on siirretty sukupolvelta toiselle ja joka on osoittanut tehokkuutensa. Tämä menetelmä on helppo suorittaa eikä vaadi suuria kustannuksia, koska sen valmistukseen käytetään saatavilla olevia ainesosia. Vaiheittaisten ohjeiden mukaisesti jokainen kesäasukas voi valmistaa itsenäisesti hyödyllistä lannoitetta kurkulleen.

 

Vaihe 1 : Säiliön valmistelu. Kansanlannoitteen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää 50 litran astiaa. Näin voit valmistaa riittävän määrän lannoitetta suuren alueen kurkkupenkkien käsittelemiseksi.

 

Vaihe 2 : Lisää ensimmäiset ainekset. Sinun on kaada 500 grammaa sipulinkuoria ja 100 grammaa tuhkaa valmistettuun astiaan. Sipulinkuoret sisältävät runsaasti erilaisia ​​ravintoaineita, kuten kaliumia, fosforia ja hivenaineita, jotka edistävät kasvien aktiivista kasvua ja kehitystä. Tuhka puolestaan ​​on kalsiumin ja muiden mineraaliyhdisteiden lähde, jotka ovat välttämättömiä kasvien rakenteen vahvistamiseksi ja niiden vastustuskyvyn lisäämiseksi sairauksia vastaan.

 

Vaihe 3 : Nokkosen lisääminen. Seuraava ainesosa on nokkonen. Lannoitteen valmistamiseksi tarvitset tiiviisti pakatun litran purkin nokkosenlehtiä. Nokkonen sisältää runsaasti typpeä, kaliumia, rautaa ja muita hyödyllisiä alkuaineita, jotka stimuloivat kasvien kasvua ja kehitystä sekä lisäävät niiden vastustuskykyä.

 

Vaihe 4 : Hiivan lisääminen. Sinun on lisättävä astiaan yksi ruokalusikallinen hiivaa. Hiiva on hyödyllisten mikro-organismien lähde, jotka auttavat hajottamaan orgaanista ainetta ja vapauttamaan ravinteita, jotka kasvit voivat imeytyä.

 

Vaihe 5 : Täytä vedellä ja infusoi. Kun kaikki ainesosat on lisätty, säiliö tulee täyttää vedellä ja antaa hautua 24 tuntia. Infuusion aikana tapahtuu käymisprosessi, jonka tuloksena muodostuu hyödyllisiä orgaanisia yhdisteitä ja mikro-organismeja, joilla on myönteinen vaikutus kasvien kasvuun ja kehitykseen.

 

Vaihe 6 : Laimennus ja levitys. Ennen käyttöä valmis tiiviste on laimennettava vedellä suhteessa 1: 2. Tuloksena oleva lannoite on kaadettava kurkkupensaiden juuren alle. Ensimmäinen lannoitus on suositeltavaa kahden viikon kuluttua kurkkujen istuttamisesta puutarhaan tai ensimmäisten lehtien ilmestymisen jälkeen siemenistä kasvatetuissa taimissa.

 

Kansanlannoitteiden valmistaminen kurkulle on yksinkertainen ja edullinen tapa tarjota kasveille tarvittavat ravintoaineet. Noudattamalla tätä aika-testattua reseptiä saat tehokkaan ja ympäristöystävällisen lannoitteen, joka auttaa kurkkujasi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten