KotiReseptitKuinka tehdä uudenvuodenaaton aterioista kevyempiä ja ruokavalioystävällisempiä

Kuinka tehdä uudenvuodenaaton aterioista kevyempiä ja ruokavalioystävällisempiä

Vaikka olisitkin dieetillä – se ei ole syy kieltää itseltäsi herkullisten ruokien nautintoa uudenvuoden kunniaksi.Eivätkä ne tuota sinulle mitään haittaa, jos noudatat niiden valmistuksessa yksinkertaisia sääntöjä.

Esimerkiksi kaikkien suosikkilomasalaatit – ’Mimosa’, silakka turkin alla ja Olivier – voidaan korvata kevyemmillä vaihtoehdoilla.Erinomainen valinta on ’Caesar’ oliiviöljyllä kastettuna.Yksinkertainen vihannessalaatti vähärasvaisen smetanan tai luonnonjogurtin kanssa voi olla erittäin maukas.

Hedelmät ovat täydellinen jälkiruokavaihtoehto.

Kuva: ELENA SIKORSKAYA/Global Look Press.

Herkkusuille voi suositella salaattia, jossa on äyriäisiä, mutta älä täytä sitä majoneesilla – tällainen ruokalaji voi pärjätä ilman kastike lainkaan, riittää, että se kastellaan sitruunamehulla.

Jos kuitenkin todella pidät majoneesista, kokeile tehdä sitä itse.Se on aika yksinkertaista – vatkaa kaksi keltuaista, lisää kasviöljy, sokeri, vähän suolaa, sinappia maun mukaan ja sitruunahappoa.Muista laittaa salaattien päälle paljon vihreitä.

Ja jälkiruoaksi valitse hedelmiä raskaan, rasvaisen kakun sijaan.

Muuten, äyriäiset yleensä voivat tehdä mistä tahansa ruoasta maukkaan – jopa tavallisesta pastasta.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Vaikka olisitkin dieetillä – se ei ole syy kieltäytyä herkullisista ruoista uudenvuoden kunniaksi. Noudattamalla yksinkertaisia valmistussääntöjä voit nauttia kevyemmistä vaihtoehdoista ilman haittaa terveydelle. Hedelmät ovat loistava jälkiruokavaihtoehto, ja majoneesilla voi korvata itsetehdyllä salaattikastikkeella. Muista lisätä vihreitä koristeeksi ja valita kevyempiä vaihtoehtoja ruokailuun!

  2. Uskon vahvasti siihen, että uudenvuodenaaton juhlatunnelmaa voi nauttia täysillä myös kevyemmin vaihtoehdoin. Ruokavalion huomioiminen ei tarkoita herkkujen kieltämistä, vaan luovaa lähestymistapaa herkullisiin ruokiin. Kiitos vinkistä itsetehdylle majoneesille – aion ehdottomasti kokeilla sitä seuraavassa juhlapöydässäni!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten