KotiPuutarhuriIsoäitini löysi parhaan lannoitteen kurkuille. Hän käytti sen valmistukseen tavallista leipää

Isoäitini löysi parhaan lannoitteen kurkuille. Hän käytti sen valmistukseen tavallista leipää

Aloititko vihannesten istuttamisen tänä keväänä? Syötkö lisäksi kurkkuja? Harkitse sitten vinkkejämme siitä, miten lannoitat kurkut tehokkaasti ja edullisesti. Kokeile matkia isoäitejämme! Vanhaa leipää Vinkkimme ovat hyödyllisiä sekä kurkuille että muille vihanneksille.

Yksi yleisimmistä vihanneksista, joita kasvatamme puutarhoissamme, on kurkut, niin salaatteina kuin suolakurkkuina. Sen lisäksi, että ne ovat suhteellisen helppoja kasvattaa, ne ovat myös erittäin hyödyllisiä keittiössä, mikä tekee niistä suosittuja.

Pidätkö kurkuista?

Kurkut vaativat kasvualustan, jossa on laadukasta humusta. Lisää aiemmin puutarhasta poimimasi kurkun siemenet. Voit istuttaa kurkun taimet uudelleen, kun ne ovat itäneet ja todelliset lehdet ovat ilmestyneet kohtulehtien yläpuolelle. Kurkkuja voi kasvattaa sekä kukkapenkissä, kasvihuoneissa, kasvihuoneissa että ruukuissa aurinkoisilla parvekkeilla. Kurkut tarvitsevat lannoitetun ja aurinkoisen kasvupaikan sekä säännöllistä kastelua. Istuta kasvualusta kosteaksi. Kastele juuria myöten! Vältä lehtien ruiskuttamista. Home voi helposti hyökätä kurkkuun. Yksi parhaista tavoista välttää hometta on kurkkujen poimiminen. Se on tekniikka, jonka avulla ilma pääsee kiertämään kasvien ympärillä, mikä vähentää hometautien todennäköisyyttä.

Lannoitus

Jatkuva lannoitus on tarpeen suolakurkuille ja salaattikurkuille. On tietenkin mahdollista ostaa erilaisia keinolannoitteita. Annamme kuitenkin vinkkejä siihen, miten voit valmistaa tehokkaan kotitekoisen lannoitteen kurkuille ja muille vihanneksille.

Tavallinen leipä

Vanhaa tunkkaista kovaa leipää ei pidä hävittää. Siitä voidaan tehdä tehokas lannoite, jotta vihanneksesi voivat kasvaa. Leipä valmistetaan hiivan avulla. Hiiva sisältää runsaasti B-vitamiineja, typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka ovat välttämättömiä kasvien kasvulle. Nämä ravintoaineet tukevat kokonaisten kasvien ja juurien tervettä kehitystä. Lisäksi hiiva sisältää monia hyödyllisiä mikro-organismeja, kuten bakteereja ja sieniä. Ne suojaavat kasveja tuholaisilta ja taudeilta ja pitävät maaperän terveenä.

Noin kolmekymmentä grammaa hiivaa sekoitetaan yhteen litraan vettä nestemäisen lannoitteen valmistamiseksi. Voit rikkoa vanhan leivän pieniksi paloiksi ja peittää sen kylmään kiehuvaan veteen. Pese liuos siivilän läpi, kun se on seissyt 24 tuntia. Jotta tarvittava käymisprosessi saataisiin päätökseen, anna näin valmistetun lannoitteen seistä vielä viisi päivää. Näin saat lannoitetiivisteen, joka on laimennettava vedellä ennen käyttöä. Vihannekset, kuten suolakurkku, kurkku ja salaatti, ovat erittäin suosittuja ja maukkaita. Kokeile lannoittaa niitä käyttämällä menetelmää, joka on testattu vanhalla leivällä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Aloititko vihannesten istuttamisen tänä keväänä? Syötkö lisäksi kurkkuja? Harkitsetko vinkkejämme siitä, miten lannoitat kurkut tehokkaasti ja edullisesti?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten