KotiMielenkiintoinenHyvä terveys ilman lääkärissä käyntiä: Nämä elintarvikkeet alentavat kolesterolia viikossa

Hyvä terveys ilman lääkärissä käyntiä: Nämä elintarvikkeet alentavat kolesterolia viikossa

Alenna kolesteroliarvojasi syömällä oikeita ruokia

Olisi hienoa, jos meidän ei tarvitsisi käydä lainkaan lääkärissä. Älä kuitenkaan ole huolissasi tästä ajatuksesta. Ei ole totta! Varhainen diagnoosi on ainoa tapa estää vakavia terveysongelmia. Pitkällä aikavälillä terveytesi kuitenkin paranee, jos käyt säännöllisesti lääkärissä.

Vaikka ruoka ei sisällä mitään maagisia ominaisuuksia, se sisältää mikro- ja makroravintoaineita, joita kehosi tarvitsee elääkseen. Se toimii paremmin, jos annat sille oikeassa suhteessa. Joskus huomaat itsessäsi muutoksen jo muutaman päivän kuluttua.

Oikein tasapainoinen ruokavalio voi auttaa kolesterolin torjunnassa

Mikään ei ole mustaa tai valkoista. Siksi ruokalistojen pitäisi olla monipuolisia ja sisältää kaikkea. Monet ihmiset kuitenkin pelkäävät rajoituksia, yksitoikkoisuutta ja jokaisen ruoan liiallista seuraamista. Voit ehdottomasti lisätä ruokavalioosi vaihtelua lisäämällä sitä, mikä puuttuu. Keho pystyisi toimimaan hyvin myös kolesterolin kanssa, jos se olisi tasapainossa. Lääkärit ovat jo pitkään väittäneet, että genetiikalla ei ole juurikaan vaikutusta terveyteemme ja että teemme suurimman osan vahingoista itsellemme epäterveellisillä elämäntavoilla, joihin ruokavalio kuuluu olennaisena osana.

Asiantuntijat yrittävät edelleen selittää, miten kolesteroli vaikuttaa elimistöön ja muihin aineisiin. Biokemisti ja Masarykin yliopiston Brnon tiedekunnan dekaani, filosofian tohtori, professori Tomáš Kašparovský kertoi denik.cz-sivustolle, että usein riittää, että ruokalistalle lisätään vihanneksia. Vihannekset ovat välttämättömiä normaalin kolesterolitason ylläpitämiseksi, koska ne sisältävät kuitua ja muita aineita, jotka nopeuttavat kolesterolin luonnollista erittymistä.

Mitkä elintarvikkeet voivat alentaa kolesterolitasoja?

Kaurapuuro (mieluiten täysjyvä) ja täysjyväleipä ovat muita tärkeitä elintarvikkeita, jotka myös auttavat elimistöä. Lisäksi kaipaamme usein palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä, joita ennen syötiin paljon useammin. Näillä kasveilla oli monia hyötyjä elimistöllemme, mukaan lukien kolesterolin alentamiseen liittyvä apu.

Tärkeitä vihanneksia ovat muun muassa munakoiso, joka on maassamme suositumpi, ja lähes tuntematon okra, jota löytyy eteläisemmiltä alueilta. Molemmat vihannekset ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti kuitua. Parhaita hedelmiä ovat omenat, sitrushedelmät, viinirypäleet ja mansikat.

Kun joulu on jo takana, useimmat meistä ajattelevat, että näemme kalaa vasta ensi jouluna, mikä on suuri virhe. Ota makrillia, sardiineja tai kalasalaatteja mukaan ruokalistalle, jos et pidä paistetusta ja paistetusta kalasta. Lisäksi ne ovat hyvin rasvaisia ja sisältävät runsaasti tärkeitä omega-3-rasvahappoja.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Haluan jakaa oman mielipiteeni artikkelista. Olen täysin samaa mieltä siitä, että terveytemme parantuu, kun syömme oikeita ruokia. Vaikka lääkärissä käyminen on tärkeää, uskon vahvasti terveellisen ruokavalion voimaan. Tasapainoinen ruokavalio on avain kolesterolin torjunnassa. Kiitos hyödyllisistä vinkeistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten