KotiReseptitEi mitään tekemistä kofeiinin kanssa - se on lumelääkettä: tässä kerrotaan, miksi...

Ei mitään tekemistä kofeiinin kanssa – se on lumelääkettä: tässä kerrotaan, miksi itse asiassa kahvi virkistää

Portugalilaiset tutkijat ovat tehneet jälleen yhden kokeen ymmärtääkseen, miten kahvi oikeasti aiheuttaa virkistävän vaikutuksen.He tutkivat magneettikuvausten avulla niiden ihmisten aivotoimintaa, jotka joivat yhdestä kupillisesta kahvia päivässä.

Tutkijat joivat heille tavallista kahvia ja vain kuumaa vettä, jossa oli sama kofeiinipitoisuus.Aivoskannaukset osoittivat, että molemmissa tapauksissa tapahtui aivojen ’työ’-tilan aktivoitumisprosesseja.

Kytkeytyneisyys aivojen muistiin, kognitiiviseen kontrolliin ja tavoitteelliseen käyttäytymiseen osallistuvissa osissa lisääntyi kuitenkin myös kahvin jälkeen.Kofeiinipitoisella vedellä ei ollut tällaista vaikutusta.

Asiantuntijat päättelivät, että kahvin virkistävä vaikutus ei johdu pelkästään kofeiinista.Toisin sanoen kupillinen kahvia, jossa on kofeiinia, virkistää paljon enemmän kuin pelkkä kofeiini, MedAboutMe kirjoittaa.Todennäköisesti tässä tapauksessa kahvin maku ja aromi toimii lumelääkkeenä.

Aikaisemmin asiantuntija selitti, onko kahvista todella hyötyä aivotoiminnalle.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten