KotiPuhdistusvinkitÄlä tee tätä virhettä, kun käytät vetyperoksidia kotisi puhdistamiseen

Älä tee tätä virhettä, kun käytät vetyperoksidia kotisi puhdistamiseen

Vetyperoksidi puhdistusaineena

Vetyperoksidi voi olla erinomainen puhdistusaine, joka tulisi aina olla käden ulottuvilla.

Joitakin tapoja käyttää vetyperoksidia kotona ovat lattioiden puhdistus ja desinfiointi, lian poistaminen kylpyhuoneen laatoituksen saumauksesta ja pyykkitahrojen poistaminen.

Sitä pidetään myös turvallisena, myrkyttömänä ja ympäristöystävällisenä.

Tästä huolimatta älä erehdy luulemaan, että vetyperoksidi on täysin vaaraton.

Kaikin keinoin tulee välttää tämän kirkkaan nesteen nielemistä tai ihokosketusta.

Jos se joutuu iholle, se voi aiheuttaa voimakasta ärsytystä, polttamista ja rakkuloita sekä ihon valkaisua.

Nielemisen yhteydessä se voi ärsyttää ruoansulatuskanavaa ja aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, veristä oksentelua ja vaahtoamista suusta.

Monet ihmiset ovat aiemmin käyttäneet vetyperoksidia haavojen, naarmujen ja muiden ihohaavojen hoitoon, mutta tätä ei enää suositella. Itse asiassa se voi estää paranemista. Koska viime vuosikymmeninä sitä on käytetty niin laajalti haavoihin ja naarmuihin, monet ihmiset uskovat yhä, että siitä ei ole haittaa, jos se joutuu iholle puhdistuksen aikana. Vaikka ärsytys on yleisintä korkeissa vetyperoksidipitoisuuksissa (yli 10%), lievä ärsytys voi esiintyä myös pienillä pitoisuuksilla 3 % – 5 %.

Kuinka välttää virheitä vetyperoksidin kanssa

Vetyperoksidin käyttö puhdistuksessa voi olla hyödyllistä, mutta ole varovainen ja käytä aina hansikkaita.

Erityisen tehokkaita suojaukseen ovat kertakäyttöiset lateksikäsineet, neopreenikäsineet tai nitriilibutyylikumikäsineet. Käytä käsien suojaamisen lisäksi huolta, ettei se kosketa muita ihoalueita, silmiä tai suuta, eikä sitä niele.

Kuten muiden vaarallisten kotitaloustuotteiden kanssa, säilytä vetyperoksidi lasten ja lemmikkien ulottumattomissa.

Varmista, että se säilytetään viileässä, varjoisassa paikassa ilman luonnonvaloa ja läpinäkymättömässä astiassa. Säilytä sitä hyvin ilmastoidussa tilassa kaukana lämmönlähteistä ja helposti syttyvistä materiaaleista. Muista, että vetyperoksidi säilyy vain kuusi kuukautta avaamisen jälkeen tai kolme vuotta avaamattomana. Ajan myötä se hajoaa, ja tämän voi havaita, koska kaadettaessa ei synny kuplia tai sihinää. Tuote ei tule vaarallisemmaksi, mutta ei myöskään ole yhtä tehokas puhdistuksessa.

Muista myös, että vetyperoksidi on yksi kotitalouksien puhdistusaineista, joita ei saa sekoittaa etikan kanssa.

Tämä muodostaa peretikkahappoa, joka voi ärsyttää ihoa ja silmiä ja vahingoittaa hengitysteitä. Tämä seos on myös syövyttävä pinnoille, joten sen käyttö puhdistuksessa olisi vastatuotannollista. Molempia aineita voidaan kuitenkin käyttää samalla pinnalla, kunhan pinta pyyhitään puhtaaksi käyttöjen välillä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten